Ціни на пальне рекордно зростуть: якою повинна бути максимальна вартість на бензин та дизель

Ціни на пальне рекордно зростуть: якою повинна бути максимальна вартість на бензин та дизель
На сьогодні ціна на січневий ресурс – 28 грн, плюс 7 грн допустимої націнки.

Міністерство економіки України опублікувало нову граничну вартість бензину та дизельного пального, від якої АЗС можуть встановлювати свою націнку. Про це йдеться на офіційному сайті відомства.

Так, середні розрахункові ціни для бензину наразі становлять 29,25 гривні за літр, для дизельного пального — 26,84 гривні за літр. Таким чином, середня вартість цих видів пального збільшилася на 1,33 грн/літр — для бензину та на 1,68 грн/літр — для дизельного пального відповідно.

З урахуванням граничних торговельних націнок максимальна ціна на "звичайний" бензин в роздрібних мережах не повинна перевищувати 34,25 грн/л, на "звичайне" дизпальне — 33,84 грн/л.

Зазначимо, востаннє ці дані оновлювалися в середині січня.

Своєю чергою в коментарі UBR директор однієї з мереж АЗС Дмитро Леушкін озвучив, що в Україні найближчим часом можуть суттєво підвищитися вартість бензину та дизельного пального.

За його словами, в лютому ціна на дизель та бензин підскочить до 40 грн/л, а на автогаз — до 25 грн/л. Фахівець пояснив такий різкий ціновий стрибок неконтрольованим зростанням курсу долара та нафтових котирувань, а також впливом держрегулювання.

Експерт зазначив, що велика можливість побачити такі цінники на АЗС існує вже від 12 лютого, чому передуватиме кілька етапів підвищення розцінок на заправках. За його словами, коливання курсу долара швидко відбиваються на вартості ПММ (паливно-мастильних матеріалів). 

Нагадаємо, у Кривому Розі завод виготовляв фальсифіковане пальне.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

 

Читайте також
Мережі АЗС в Україні підняли ціни на пальне Мережі АЗС в Україні підняли ціни на пальне
Ціни на пальне в Україні зросли внаслідок коригування вартості палив відповідно до постанови уряду про граничну торговельну націнку.
Ціни на АЗС припинили зростання: скільки коштує бензин Ціни на АЗС припинили зростання: скільки коштує бензин
Роздрібні ціни на бензин і дизельне паливо в Україні 20 квітня 2021 року в порівнянні з попереднім торговим днем залишилися на колишньому рівні.
Loading...
Load next