Мережі АЗС в Україні підняли ціни на пальне

Мережі АЗС в Україні підняли ціни на пальне
Ціни на пальне в Україні зросли внаслідок коригування вартості палив відповідно до постанови уряду про граничну торговельну націнку.

Після постанови Міністерства економіки низка українських АЗС підняли ціни на пальне. Внаслідок цього середня ціна бензину марки А-92  зросла на 15 копійок за літр, а бензин А-95 подорожчав на 31 копійку за літр. Водночас ціни на дизпаливо зросли на 37 коп/л.

Про це свідчать дані щоденного цінового моніторингу Консалтингової групи А-95, повідомляє enkorr.ua.

Зокрема, на зміну граничних цін відреагували мережі ОККО і WOG. Обидві компанії підняли ціну на дизельне паливо на 1,08 грн/л, до 28,99 грн/л. “Двійка” та “п’ятірка” звичайних марок на станціях цих мереж подорожчали на 24-90 коп/л, до 29,99 грн/л і 30,82 грн/л., - йдеться у повідомленні.

Які ціни на паливо на інших АЗС?

  • SOCAR - мережа підвищила ціну безнину на 23 – 90 копійок, дизпалива – на 1,5 гривні – до 32,48 гривні за літр;
  • KLO - всі види палива подорожчали на 70 копійок за літр, зокрема, двійка" та "п'ятірка" коштують тепер 29,99 гривні, а дизпаливо – 28,59 гривні;
  • "БРСМ-Нафта" і Motto підвищили ціни бензинів на 23 – 30 копійок за літр.

Зазначимо, що  нещодавно Мінекономіки оприлюднило нову середню вартість дизельного палива та бензину, з якої буде вираховуватися гранична ціна реалізації пального на АЗС на середину червня. Ціну дизелю уряд встановив на рівні 22,09 гривні за літр, а літр бензину – 25,82 гривні.

Читайте також
Не вище за 30 гривень: Мінекономіки зобов'язало АЗС встановити ціни на бензин Не вище за 30 гривень: Мінекономіки зобов'язало АЗС встановити ціни на бензин
Міністерство економіки разом з "Нафтогазом" розробили та оприлюднили нові розрахунки середньої вартості бензину та дизельного пального. Згідно з цим вартість бензину не повинна перевищувати 30 гривень за літр.
"Нафтогаз" назвав ціну річного тарифу на газ в Україні "Нафтогаз" назвав ціну річного тарифу на газ в Україні
У "Нафтогазі" назвали фіксований річний тариф на газ який діятиме для українського населення вже з 1 травня. Зокрема усі клієнти цієї компанії протягом 2021 року платитимуть за газ ціну в 7,96 гривні за кубометр.
Loading...
Load next