Ще 71 ветеран ЗСУ отримав грант за програмою "Власна справа"

Ще 71 ветеран ЗСУ отримав грант за програмою "Власна справа"

За підсумками восьмої у 2024 році хвилі подачі заяв на гранти за державною програмою “Власна справа” для ветеранів Збройних сил України було обрано 71 переможця. Вони отримають 34 мільйони гривень на започаткування або розвиток свого бізнесу.

Про це повідомило у Міністерстві економіки України.

Загалом від старту цієї програми вже 623 ветерани та члени їхніх родин отримали позитивне рішення про надання гранту на загальну суму 280 мільйонів гривень.

За підтримки держави вони зможуть розпочати власну справу, або розвивати діючі підприємства, інвестувавши грантові кошти в нове обладнання чи устаткування, щоб збільшити обсяги або асортимент продукції чи послуг, опановувати нові напрямки бізнесу. При цьому отримувачі грантів створять понад 1200 робочих місць, в тому числі й для своїх побратимів, – зазначила заступниця міністра економіки Тетяна Бережна.

Серед 71 переможця восьмої хвилі подачі заяв на гранти: 41 учасник бойових дій та 30 членів родин ветеранів. Зокрема, 53 переможці отримали грант розміром до 500 тисяч гривень, 13 — до 250 тисяч, ще 5 — до 1 мільйона.

Найбільше грантоотримувачів з Львівської, Київської, Житомирської, Вінницької й Рівненської областей та міста Києва. Найпопулярніші сфери, в яких планують розвивати свій бізнес грантоотримувачі — оптова та роздрібна торгівля, тимчасове розміщування й організація харчування, сільське господарство, надання інших видів послуг.

Відповідно до умов програми, учасники бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни, а також другий з їх подружжя можуть отримати такі гранти:

  • до 250 тис грн, до 500 тис грн та до 1 млн грн  – для ветерана за умови створення одного, двох та чотирьох робочих місць відповідно;
  • до 250 тис грн та до 500 тис грн – для другого з подружжя ветерана за умови створення одного та двох робочих місць відповідно;

При отриманні гранту від 500 тисяч гривень до мільйона гривень ветеран має бути зареєстрований як ФОП не менше ніж 3 роки. Окрім того, такий грант надається за умови співфінансування з отримувачем у співвідношенні 70/30, тобто отримувач гранту має вкласти в свою справу 30% власних коштів, 70% коштів надасть держава у вигляді гранту.

Нагадаємо, Байден викликав Трампа на дебати

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Load next