На Київщині побудували ще одне укриття подвійного призначення

На Київщині побудували ще одне укриття подвійного призначення

У місті Українка Київської області на території академічного ліцею № 2 побудували ще одне сучасне укриття подвійного призначення на 782 особи.

Про це повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

Вже після канікул школярі можуть повернутися до повноцінного очного навчання. Загальна площа укриття – 667 кв. м і воно розраховане на 782 особи. Це другий об'єкт такої складності будівництва в Українці, - зазначив Кравченко.

Голова КОВА зауважив, що роботи, які тривали 8 місяців, були профінансовані за кошти міського бюджету.

За його словами, укриття – це окрема будівля підвального типу, що має подвійне призначення. Під час освітнього процесу буде використовуватися як споруда цивільного захисту для учнів та працівників закладу освіти, а в позашкільний час у разі небезпеки укриттям можуть користуватися й інші жителі. У мирний час цей об'єкт стане спортивним комплексом.

Сховище повністю облаштоване з урахуванням принципів безбар'єрності та доступності для маломобільних груп населення. На даху укриття облаштований багатофункціональний спортивний майданчик з переносними спортивними елементами для занять волейболом та баскетболом, - додав Кравченко.

Крім того, об'єкт обладнаний потужною системою вентиляції, він має індивідуальний тепловий пункт та резервне живлення, а всі скляні елементи надійно захищені бронебійною плівкою. Для безперервного навчання дітей Київська ОВА передала до укриття 50 планшетів.

Роботу нового укриття проінспектував також заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Тимур Ткаченко. Кравченко також повідомив, що наразі в освітніх закладах усіх типів та форм власності Київщини облаштовано понад 1,2 тис. укриттів.

За його словами, для забезпечення прозорості, підзвітності та якісного виконання робіт весь процес облаштування укриттів контролюється. «Попри війну діти повинні мати доступ до якісної та безпечної освіти.

Нагадаємо, У Сумах відкрили перший офіс «Зроблено в Україні»

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next