Шість областей залишать "червону зону" карантину: у Кабміні назвали дату

Шість областей залишать "червону зону" карантину: у Кабміні назвали дату
"Червона" зона скорочується до двох областей.

В Україні скорочується "червона" зона карантину. З неї виходять Київська, Житомирська, Сумська, Миколаївська, Чернігівська та Черкаська області. Про це заявив міністр Кабміну Олег Немчінов.

Зазначається, що Державна комісія виключить Київську, Житомирську, Сумську, Миколаївську, Чернігівську та Черкаську області з "червоної" зони опівночі 23 грудня. Тобто "червона" зона скорочується до двох областей. У ній залишаються:

  • Волинська,
  • Запорізька.

Нові правила карантину

Регіонам, яким вдалося перейти до "жовтої" зони карантину, почнуть діяти нові правила. Вони стосуються переважно невакцинованих громадян.

У "жовтій" зоні карантину забороняється:

  • робота закладів освіти, в яких вакциновано принаймні однією дозою менш ніж 100% співробітників;
  • проведення масових заходів, за виключенням атестації здобувачів освіти;
  • робота кінотеатрів, театрів та інших закладів культури;
  • робота закладів громадського харчування, окрім замовлень на виніс та доставки;
  • робота спортзалів, басейнів;
  • діяльність закладів із розміщення, окрім готелів, санаторних і соціальних закладів;
  • міжобласні та міжнародні перевезення.

Варто додати, що ці обмеження не діють, якщо відвідувачі та працівники закладів мають "жовтий" або "зелений" сертифікат вакцинації, міжнародне свідоцтво про вакцинацію, іноземний COVID-сертифікат, негативний результат ПЛР-тесту або сертифікат про одужання від COVID-19.

Раніше повідомлялось, що Польща уточнила правила в'їзду для перетину кордону під час пандемії.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Поїздки до ЄС: Данія та Бельгія зберегли безвізовий режим для вакцинованих українців Поїздки до ЄС: Данія та Бельгія зберегли безвізовий режим для вакцинованих українців
Громадяни України, які повністю вакциновані можуть подорожувати Бельгією та Данією. За інформацією міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, ці країни зберегли право безвізового режиму.
З 6 грудня в Україні скоротиться термін дії жовтих COVID-сертифікатів: нові правила карантину З 6 грудня в Україні скоротиться термін дії жовтих COVID-сертифікатів: нові правила карантину
У жовтій зоні зараз перебувають Кіровоградська, Тернопільська, Харківська та Чернівецька області, в помаранчевій — Закарпатська та Полтавська області.
Україна підписала договір із Pfizer про купівлю ліків проти коронавірусу — МОЗ Україна підписала договір із Pfizer про купівлю ліків проти коронавірусу — МОЗ
Міністерство охорони здоров'я підписало договір із фармкомпанією Pfizer на купівлю ліків проти коронавірусу Paxlovid.
Loading...
Load next