Підтримка України - найкраща інвестиція у безпеку Європи – Кемерон

Підтримка України - найкраща інвестиція у безпеку Європи – Кемерон

Глава МЗС Великої Британії Девід Кемерон заявив, що підтримка безпеки України – це найкраща інвестиція у безпеку Європи.

Про це він повідомив у відеозверненні, знятому біля Михайлівського Золотоверхого собору в Києві.

Кемерон наголосив, що Британія є не лише однією із країн, які найбільше підтримують Україну в дипломатичному, економічному, військовому плані, але й які роблять це найшвидше.

Зокрема, першість Британії була у постачанні зброї Києву після початку вторгнення Росії в Україну, у підписанні безпекової угоди та оголошенні багаторічного пакету військової допомоги у розмірі 3 мільярдів фунтів стерлінгів.

Це важливо, тому що Україна потребує допомоги зараз. Вони діяли блискуче на Чорному морі, потопивши так багато Чорноморського флоту Путіна. Однак існують виклики на землі, і вони мають відповісти на ці виклики, – сказав Кемерон.

Очільник британського зовнішньополітичного відомства зазначив, що швидка передача допомоги Україні важлива ще й тому, що це надає Британії можливість сказати іншим країнам: "Ми взяли на себе ці багаторічні зобов’язання. Ви теж маєте взяти на себе такі багаторічні зобов’язання". Він наголосив, що безпека України - це також безпека Європи та Британії.

За словами Кемерона, якщо партнери дадуть відсіч Путіну, пануватиме мир, Україна відновить свій суверенітет, а НАТО, Європа та Британія будуть сильнішими. Однак за іншим сценарієм, згідно з яким союзники не нададуть Україні достатньої підтримки, а Путін переможе, "ми будемо жити у набагато більш ненадійному, нестабільному та небезпечному світі".

Тому інвестиції, які ми робимо сьогодні у безпеку України, це найкращі можливі інвестиції, які ми можемо зробити у нашу власну безпеку та добробут, – наголосив він.

Нагадаємо, Україна та Британія почали переговори про 100-річне партнерство

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Великий потенціал тристоронньої співпраці": Україна, Британія і Польща створюють новий альянс "Великий потенціал тристоронньої співпраці": Україна, Британія і Польща створюють новий альянс
Нещодавно президент України Володимир Зеленський заявив про готовність країни до альянсу з іншими країнами, а не тільки з НАТО.
Велика Британія почала відкликати своїх дипломатів з України, – BBC Велика Британія почала відкликати своїх дипломатів з України, – BBC
Велика Британія почала відкликати своїх дипломатів з України. Раніше дозвіл на добровільний виїзд своїх дипломатів дали США.
"В нас тепліше": Єрмак заявив, що радники трьох лідерів "Нормандської четвірки" зустрінуться в Києві "В нас тепліше": Єрмак заявив, що радники трьох лідерів "Нормандської четвірки" зустрінуться в Києві
За словами Єрмака, цього тижня він вже розмовляв з нормандськими радниками напередодні їхнього візиту до Москви.
Load next