Зеленський вперше зустрівся із президентом Демократичної Республіки Тимор-Лешті

Зеленський вперше зустрівся із президентом Демократичної Республіки Тимор-Лешті

Президенти України та Демократичної Республіки Тимор-Лешті Володимир Зеленський і Жозе Мануель Рамуш-Орта провели першу в історії двосторонніх відносин зустріч.

Про це повідомив Офіс Президента.

Лідери зустрілися на полях саміту «Діалог Шангрі-Ла» в Сінгапурі. Зеленський висловив президентові Тимору-Лешті вдячність за підтримку територіальної цілісності й суверенітету України та важливих резолюцій ООН щодо засудження російської агресії.

Також подякував за підтвердження його участі у Глобальному саміті миру. Він наголосив на важливості долучення країн Південно-Східної Азії до цього заходу та підкреслив, що одним із ключових питань там буде пункт Формули миру щодо продовольчої безпеки.

Для нас дуже важливо почати процес встановлення справедливого миру. Росія не хоче зупинити війну. Тому разом з усім світом ми маємо робити кроки для наближення миру, – зазначив Зеленський.

Президент заявив про готовність розвивати двосторонню співпрацю із Тимором-Лешті, зокрема в напрямі постачання аграрної продукції. Також запросив Рамуша-Орту відвідати Україну.

Нагадаємо, Рада ЄС ввела санкції проти Ірану через передачу РФ безпілотників

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба
Франція та Німеччина обіцяють демотивувати Російську Федерацію від повномасштабної війни проти України.
Михайло Подоляк відреагував на опублікування Яніною Соколовою документів про "вагнерівців" Михайло Подоляк відреагував на опублікування Яніною Соколовою документів про "вагнерівців"
Офісу президента не сподобалося, які документи оприлюднила Соколова.
"Ми будемо разом робити все, щоб Україна була вільною і незалежною": Олексій Рєзніков відвідав Миколаївську область (фото) "Ми будемо разом робити все, щоб Україна була вільною і незалежною": Олексій Рєзніков відвідав Миколаївську область (фото)
Під час робочої поїздки до Миколаївської області Олексій Резніков назвав українських морпіхів мотивованими професіоналами своєї справи.
Load next