"Найжорсткіші санкції" проти Росії: МЗС Британії підпише законопроект

"Найжорсткіші санкції" проти Росії: МЗС Британії підпише законопроект
Своєю чергою Кулеба зазначив, що твердження РФ про те, що конфлікт на Донбасі є "внутрішнім конфліктом в Україні" — абсурд та маніпуляція.

Міністр закордонних справ Великобританії Елізабет Трасс цього тижня підпише законопроект про самі жорсткі санкції проти Росії. Після чого його буде направлено до парламенту. Про це повідомляє The Guardian.

Зазначається, що документ мав бути підписаний до 10 лютого, однак у Міністерстві закордонних справ Британії заявили про "затримку" не називаючи причин.

Наш новий законопроект щодо санкцій буде підписано міністром закордонних справ цього тижня і незабаром після цього буде представлений в парламенті, — пише видання, посилаючись на заяву МЗС Британії.

Там нагадують, що це буде "найжорсткіший пакет санкцій Великобританії проти Росії"

Своєю чергою твердження РФ про те, що конфлікт на Донбасі є "внутрішнім конфліктом в Україні" — абсурд та маніпуляція.

Про це глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив сьогодні на спільному брифінгу із чинним головою ОБСЄ, міністром закордонних справ Республіки Польща Збіґневом Рау, передає Цензор. НЕТ.

Тема, яка насправді є фундаментальною для майбутнього європейської архітектури безпеки — це те, як ми, європейці, відповідатимемо на спроби РФ маніпулювати принципами та нормами ОБСЄ. Насамперед йдеться про відоме питання, яке постійно наразі ставить Росія всім учасникам ОБСЄ: у який спосіб вони планують гарантувати свою безпеку, не завдаючи шкоди безпеці Росії. Але я нагадаю, що єдина держава ОБСЄ, яка нині вчиняє злочин агресії проти іншої держави-учасниці ОБСЄ — це саме Росія, — заявив Кулеба. 

Москва продовжує стверджувати, що менш як 3% України 8-й рік воюють проти решти країни. І у них при цьому не закінчується зброя, танки... Це абсурд, і маніпулювання, і спотворення реальності, — сказав Кулеба.

Він зазначив, настав час "не готувати відповіді на маніпулювання Росії", а поставити незручні запитання безпосередньо РФ. 

Саме тому я вважаю, що настав час не готувати відповіді на маніпулятивні запитання Росії, а ставити самій РФ запитання: Як ви плануєте забезпечувати безпеку, не завдаючи шкоди іншим країнам? Ми повинні ставити болючі запитання РФ і вимагати відповіді від неї, — підкреслив український міністр. 

Нагадаємо, раніше Кулеба закликав не вірити «апокаліптичним прогнозам».

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Пакет санкцій від ЄС завдасть непоправної шкоди російській економіці, - Кулеба Пакет санкцій від ЄС завдасть непоправної шкоди російській економіці, - Кулеба
Водночас Україна готова до будь-якого розвитку подій.
Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі
Спікер України у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович повідомив, що не бачить готовності та прагнення Росії розмовляти із Володимиром Зеленським.
Loading...
Load next