"Знайшли точки дотику і проєкт рішення", - Кулеба про постачання зброї Німеччини Україні (відео)

"Знайшли точки дотику і проєкт рішення", - Кулеба про постачання зброї Німеччини Україні (відео)
Дмитро Кулеба та Анналена Бербок провели спільний брифінг, зачепивши різні питання у стосунках України та Німеччини.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів пресконференцію разом із федеральною міністеркою закордонних справ Німеччини Анналени Бербок.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на брифінг.

Так, Кулеба заявив, що прямі переговори з бойовиками ОРДЛО не передбачені мінськими угодами.Крім того, Кулеба зазначив, що в такий спосіб Росія намагається позбутися статусу сторони конфлікту на Донбасі.

Я поінформував Бербок про "червоні лінії". Ми не підемо на прямий діалог з так званими "ДНР" і "ЛНР". Це не передбачено мінськими угодами, - сказав Кулеба.

Своєю чергою міністерка МЗС Німеччини Анналена Бербок запевнила, що Захід і Берлін готові понести "високу економічну ціну" за жорсткі санкції проти Росії у разі вторгнення.

Я хочу висловитися абсолютно чітко: ми зробимо все, щоб запобігти ескалації. Ми запланували ряд жорстких заходів щодо Росії. Ці санкції безпрецедентні і скоординовані з усіма партнерами. Ми також готові понести високу економічну ціну, адже мова йде про безпеку України, - зазначила Бербок.

Вона також додала, що Україна може розраховувати на Німеччину, не лише у нинішньому конфлікті, але також у боротьбі з пандемією та питанні щодо транзиту газу.

Дмитро Кулеба згадав і про питання постачання для України зброї, відмітивши, що позиції країн різні, проте точки дотику Україна та Німеччина уже знайшли.

Сьогодні ми говорили не лише про те, що Німеччина не може зробити з тих чи інших причин. Але і про те, що вона може зробити і має намір зробити для підтримки України. Конкретно у сфері оборони і безпеки. Це була відверта розмова, у нас дійсно позиції відмінні, але наша задача полягає в тому, щоб шукати рішення. Я думаю, що сьогодні ми знайшли точки дотику і проєкт рішення, - відзначив міністр.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Кулеба розповів про очікування від переговорів з росією у Стамбулі Кулеба розповів про очікування від переговорів з росією у Стамбулі
Програма мінімум: вирішення гуманітарних проблем.
Пакет санкцій від ЄС завдасть непоправної шкоди російській економіці, - Кулеба Пакет санкцій від ЄС завдасть непоправної шкоди російській економіці, - Кулеба
Водночас Україна готова до будь-якого розвитку подій.
Росія стабільно намагається вийти з Мінських угод, - Кулеба Росія стабільно намагається вийти з Мінських угод, - Кулеба
У Міністерстві закордонних справ України вважають, що Російська Федерація не виконує Мінських угод та намагається вийти з перемовин стосовно врегулювання ситуації на Донбасі.
Loading...
Load next