Що потрібно знати при виборі кухні? | КВАРТИРА НА ФІНІШІ #23

Що потрібно знати при виборі кухні? | КВАРТИРА НА ФІНІШІ #23

У двадцять третьому випуску програми «Квартира на фініші» говоримо про критерії обрання кухні.

Порадами поділився засновник компанії «Korporacia mebliv» Микола Кізь.

Що найдорожче в кухні, за що ми платимо гроші?

В кухні, на мою думку, економити точно не потрібно на фасадах, на фурнітурі і на стільниці. Відповідно, цих 3 елементи є найдорожчими в кухні, - зазначив Микола Кізь.

З яких матеріалів роблять кухні?

За основу кухні беруть корпус ДСП. Фасади можуть бути як фарбований МДФ, акрилові фасади і подібні на акрил – фасади фенікс. Також є МДФ фарбований, який відноситься до найдешевшого фасаду з дорожчого сегменту. Його мінусом вважається товщина покриття, тобто він дуже тоненький, а товщина покриття фарби вимірюється в мікронах. Фактично, при якомусь ударі на кухні фарба може відколотися.

Акрилові фасади вважаються краще, адже товщина пластику сягає приблизно міліметра, відповідно таке покриття стійкіше до зовнішніх факторів (удари, волога тощо).

Фенікс наступний по товщині, тобто основа та сама, але йде ще товстіший і лише в матовому кольорі.

Також є шпоноване покриття: на МДФ наклеюється тоненький шар натурального дерева і потім він лакується, - розповів Микола Кізь.

Які покриття кухні можна сміливо обирати?

Потрібно починати з бюджета. Перед тим, як обирати кухню, людині потрібно ознайомитись які є типи матеріалів і на що вони впливають. Або самостійно в інтернеті можна знайти інформацію, або поїхати до когось в офіс і вам в принципі, експерти проведуть по матеріалах, - зазначив Микола Кізь.

Зараз набули популярності механізми автодоведення, автоматичного плавного відкривання та некласичні системи у кухонній мебелі. Яка з ними може бути проблема та чи є сенс використовувати подібні системи?

Тут є 2 типи таких механізмів. Наприклад, що при натисканні дверка просто відкрилась. Або другий тип - дверка автоматично їде вверх.
Один тип це називається відкриття на TIP-ON. Загалом, мінусів я там не бачу ніяких. Сучасна тенденція йде, до того, аби все було мінімалістично. Це досить класно, але треба звернути увагу на прибирання: коли ти будеш протирати той фасад, при натисканні він буде відкриватись. Це не критичний нюанс.

Другий тип механізмів автоматичного відкриття – це фурнітури SERVO-DRIVE. Досить дороговартісний механізм, який встановлюється на кухнях преміум сегменту, деколи середнього, але це вже кожен дивився по своєму бюджету, - зазначив Микола Кізь.

Повертаючись до покриття кухонь. Що практичніше використовувати глянцеві поверні чи матові?

Питання кожного клієнта особисто. Комусь подобається блискуче комусь подобається матове, але у догляді матове покриття легше. Багато хто думає, що глянець блискучий та за ним дуже легко буде доглядати - це хибна думка. Також нюанс в тому, що глянцеве покриття коштує дорожче, - підкреслив Микола Кізь.

А чим відрізняється ціна у різних типах покриттів?

На ціну впливає матеріал, також не кожен фасад може бути з вигинами, а лише гладкою поверхнею. Також використання натурального дерева – плюс в ціну, хоча здебільшого його не використовують, - розповів Микола Кізь.

Стільниці. Які краще обрати та які є нюанси?

Стільниць є кілька. Ми працюємо з трьома видами: на основі ДСП, на основі HPL пластику і кварциту. Також є акрилові, але ми з ними не працюємо та рекомендуємо кварцит або HPL. Кварцит - виплавлений кварцовий пісок. Це досить стійкий матеріал, який не вбирає колір та його важко пошкодити. Плюс таких стільниць це те, що можна раковину змонтувати знизу, тобто нижнього монтажу.

Такі маніпуляції можна зробити як стільницею HPL так само і з кварциту по цінах кварцит буде дорожчий і HPL буде, дешевший. Найдешевший варіант це в нас буде ДСП стільниці, - розповів Микола Кізь.

Правильне зонування кухні. Які є правила розміщення в кухні?

Між плиткою і умивальником у будь-якому разі має бути хоча б сантиметрів 80 робочої зони. Розміщувати плитку поряд з умивальником не потрібно. Так само треба звертати увагу на посудомийну машину. В першу чергу звернути увагу на коректність встановлення відносно комунікацій, а також встановлювати так, аби не перекривати доступ до інших частин кухні, - зазначив Микола Кізь.

При виборі компанії чи майстрів, люди стикаються з рядом проблем. Які рекомендації можна дати при виборі підрядника, який виконає монтаж кухні?

В першу чергу потрібно проаналізувати ціну та пропозиції підрядників, адже ціна залежить і від матеріалів. Не розібравшись у матеріалах, які будуть використовуватись можна «купити кота у мішку». Тому важливо знати з чого сформована фінальна ціна.

Також варто звертатись по реальним рекомендаціям, наприклад друзів, адже можна прийти і оцінити вже виконану роботу вживу, а не довіряти зображенням чи розповідям самого підрядника, - підкреслив Микола Кізь.

Більше порад у проекті «Квартира на фініші» вже у наступному випуску! 

Партнер програми девелоперська компанія LEV Development

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Load next