Сантехніка: практичність та якість | КВАРТИРА НА ФІНІШІ #21

Сантехніка: практичність та якість | КВАРТИРА НА ФІНІШІ #21

У двадцять першому випуску програми «Квартира на фініші» приділимо більше уваги темі сантехніки.

На усі ці запитання у новому випуску програми «Квартира на фініші» відповів експерт з компанії «СантехСтиль» Іван Левицький.

Що потрібно знати тим хто хоче починати сантехнічні роботи?

Перед початком сантехнічних робіт потрібно визначитись з типом опалення, чи це будуть радіатори чи тепла підлога. Так само визначитись по сантехнічних виводах, таких як умивальник, унітаз, ванна тощо, також звернутись до спеціалістів, які розроблятимуть технічне креслення, - зазначає Іван Левицький.

На чому не варто економити?

Загалом, сантехнічні роботи – це важливий етап у будівництві, оскільки труби для цього закладають приблизно на 45-50 років. Очевидно, що не потрібно економити на трубопроводах, які закладають у стіни, підлогу тощо.

Сьогодні, обираючи труби, використовують пластик, адже старі чавунні часто забиваються і первинний розмір труби через роки використання звужується. Чавунні труби можна назвати «протипожежними», адже вони не горять при пожежі, але в квартирах чи будинках зараз використовують пластик, як більш сучасне рішення, - підкреслив Іван Левицький.

Які є системи очистки води? Технічні та для питної води

Найпростішим способом є механічна очистка води. Зазвичай це колба, або колонна, або так званий «кабінет». Такі водоочисні конструкції потрібні для фільтрації іржі, запаху металу, сірководню тощо. Зазвичай у квартирі підбирають хім.-водоочисну кабінетного типу, адже вона має невеликі габарити і монтується у кладовці чи технічному приміщенні, - розповів Іван Левицький.


Як обрати нормальний унітаз?

Вони є двох типів – навісні та підлогові. Також розподіляються за наявністю обідка, під яким можуть накопичуватись бактерії та де важке дістатись під час прибирання. Як на мене, краще обрати без обідка, адже він легше у обслуговування. Останні роки, у 90% випадків клієнти обирають унітази навісного типу, і рідше підлогового, - зазначає Іван Левицький.

Зараз у тренді окремо розташовані ванни. На скільки це практичне рішення та які проблеми можуть виникнути у процесі монтажу та експлуатації?

Такі ванни чудово вписуються у практично будь-який інтер’єр. Плюсом, вважають закриті комунікації, візуальну відсутність труб, гідромасажних систем тощо. З недоліків, такі ванни займають чимало простору, а також вони дуже важкі. Потрібно врахувати міцність плитки, перед тим як встановлювати такі ванни. Був випадок, після встановлення через кілька місяців тріснула плитка, бо не була розрахована вага ванни і міцність підлоги. Також потрібно враховувати якість підведених комунікацій. При використанні дешевих комплектуючих були випадки розхитаності системи, - підкреслює Іван Левицький.

Які помилки найчастіше допускають при сантехнічних роботах?

Потрібно звертатись до кваліфікованих майстрів, які будуть давати гарантію на свою роботу та підписувати договори на роботу. Мали випадок, коли замовник втратив 12 тисяч доларів через неякісних майстрів та потребу виправляти ремонт, - розповів Іван Левицький.

Тепловий насос проти електрокотла. Що краще, для чого потрібні та як обрати?

Тепловий насос – це один з варіантів джерела опалення для людей, які не мають підведеного газу до помешкання. З одного кіловата спожитої електроенергії він видає 3-4 кіловата теплової енергії, що є високим показником. Електрокотел в свою чергу видає на 1 кіловат спожитої електроенергії 1 кіловат теплової енергії. Якщо придбати хороший електрокотел, він буде коштувати приблизно 1000 доларів, а тепловий насос від 6000 євро і вище. Різниця у ефективності та подальших сумах отриманих у платіжках за комунальні послуги, - зазначив Іван Левицький.

Системи опалення та водопостачання. Яке рішення буде кращим?

Систем існує дві – променева та колекторна. Променева система йде одразу по всім точкам водозабору, тому коли виникає десь проблема, потрібно перекривати всю систему. Колекторна – система в якій до кожної точки водозабору йде окрема труба і якщо виникає проблема, то не потрібно перекривати систему у всьому приміщенні. Я би рекомендував використовувати колекторну систему, адже вона більш зручна, - розповів Іван Левицький.

Більше порад у проекті «Квартира на фініші» вже у наступному випуску! 

Партнер програми девелоперська компанія LEV Development

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next