Угорщина не віддаватиме Україні військовозобов'язаних

Угорщина не віддаватиме Україні військовозобов'язаних

Віцепрем’єр-міністр Угорщини Жолт Шем’єн заявив, що його держава не передаватиме Києву українських чоловіків призовного віку й не дозволить "відправити їх на смерть".

Про це повідомляє atv.hu.

За словами Шем’єна, кожен український біженець в Угорщині є "у цілковитій безпеці та отримує всю допомогу". Він додав, що Будапешт не розслідує, чи є громадянин України військовозобов’язаним, чи ні.

Угорщина не буде видавати Україні біженців. Ми не розслідуємо, чи є людина, за словами українців, військовозобов’язаною чи ні. Виходячи з елементарної гуманності, ми не дозволимо відправити їх на смерть, – сказав віцепрем’єр.

Він також підкреслив, що у випадку з закарпатськими угорцями - це "природний національний обов’язок" його держави, коли з українцями - гуманітарний і юридичний жести, адже не можна екстрадувати нікого, чиє життя опиниться в небезпеці.

Українці хочуть їх передачі, щоб їх відправили на війну, на фронт, де гинуть люди. Тож ті, хто втік до нас з України, всі в безпеці, і ми їх не видамо, – запевник Шем’єн.

Нагадаємо, У Криму дроном Magura V5 знищений російський швидкісний катер - ГУР (ВІДЕО)

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Пушилін оголосив "загальну мобілізацію" в ОРДЛО (відео) Пушилін оголосив "загальну мобілізацію" в ОРДЛО (відео)
Крім того, стало відомо, що з ОРДЛО евакуювали уже понад 6 тисяч громадян.
Окупанти розпочали примусову мобілізацію у кількох областях України Окупанти розпочали примусову мобілізацію у кількох областях України
Зокрема, йдеться про тимчасово окуповані території Херсонської, Запорізької та Харківської областей.
Load next