В Україні знову зміняться ціни - НБУ

В Україні знову зміняться ціни - НБУ

На українському споживчому ринку очікується більш помірна зміна цін у 2024 році. Фінансові аналітики та банкіри покращили прогноз щодо інфляції.

Про це свідчать дані Національного банку України (НБУ).

Покращення прогнозу щодо зростання цін

За цією інформацією, у квітні цього року опитані фінансові аналітики поліпшили прогноз щодо інфляції на наступні 12 місяців. Зараз вони називають показник у 7,4%, тоді як у березні очікували інфляцію на рівні 8,1%.

Водночас банкіри вважають, що інфляція буде на рівні 9,3%, тоді як у січні розраховували зростання цін у 10,4%.

Також НБУ оприлюднив думку населення щодо зростання інфляції. Українці у березні очікували на рівні 8,7%.

Оцінка інфляції від НБУ

Нацбанк на початку року покращив прогноз щодо інфляції. Загалом регулятор прогнозує, що споживчі ціни за підсумками року можуть зрости на 8,6%. Також очікує на прискорення інфляції у другій половині року, а до того зростання цін має бути помірним.

За даними НБУ, за підсумками попереднього місяця інфляція в країні впала до мінімуму, починаючи з осені 2020-го — 3,2%. Показник нижчий, ніж прогнозував регулятор. Там пояснили, що позитивне відхилення від прогнозних очікувань забезпечила динаміка компонентів, які мають малопередбачуваний характер. Йдеться про ціни на сирі харчові продукти.

Нагадаємо, В Україні розмінували 700 гектарів за допомогою машин від міжнародних партнерів

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Інфляція в Україні: коли вдасться стабілізувати ціни на українському ринку Інфляція в Україні: коли вдасться стабілізувати ціни на українському ринку
Українські ціни на продовольчі продукти та товари щомісяця стрімко зростають. Зокрема в НБУ зазначають, що інфляція почне сповільнюватися лише восени у 2021 році.
З травня в Україні зростуть тарифи на газ З травня в Україні зростуть тарифи на газ
Починаючи з травня в Україні зросте вартість газу. Українцям доведеться заплатити 7,5−8 гривень за кубометр, замість 6,99 гривні.
НБУ продав 50 мільйонів доларів на міжбанку НБУ продав 50 мільйонів доларів на міжбанку
Минулого тижня Національний банк України продав на міжбанку $50 мільйонів доларів.
Load next