"Перебуває в пастці": Греція готова надати кораблі для вивезення зерна з України

"Перебуває в пастці": Греція готова надати кораблі для вивезення зерна з України

Греція оголосила, що вона готова надати свої кораблі для вивезення зерна з України.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час пресконференції за підсумками саміту НАТО 2022 у Мадриді, передає "mind".

За його словами, «Греція оголосила, що готова надати судна для вивезення зерна з України».

Своєю чергою прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс заявив, що його країна «має зіграти особливу роль у цих зусиллях, оскільки вона контролює найбільший у світі торговий флот».

Греція вкотре пропонує допомогу та підтримку будь-яких зусиль, що вживаються під егідою ООН для того, щоб зерно, яке зараз перебуває в пастці в Україні, насамперед в Одесі, залишило Україну і зрештою потрапило до країн, які потребують його сьогодні, – сказав грецький прем’єр.

Нагадаємо, раніше німецький міністр заявив, що Чорне море не можна розглядати як безпечний маршрут для вивезення зерна.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Страшні наслідки війни: генсек ООН прогнозує масовий голод і крах продовольчої системи світу Страшні наслідки війни: генсек ООН прогнозує масовий голод і крах продовольчої системи світу
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш вважає, що на світ може очікувати масовий голод. Крім того, він прогнозує крах глобальної продовольчої системи.
Супровід для українських суден, що експортують зерно - The Times Супровід для українських суден, що експортують зерно - The Times
Щоб запобігти глобальному голоду та черговій кризі політики Великої Британії та Литви обговорили шляхи розв'язання проблеми.
Loading...
Load next