Переправляв чоловіків до Словаччини: на Закарпатті місцевий мешканець сяде на 8 років в тюрму

Переправляв чоловіків до Словаччини: на Закарпатті місцевий мешканець сяде на 8 років в тюрму

Мешканець Ужгородщини отримав покарання за незаконне переправлення військовозобов’язаних до Словаччини – 8 років ув’язнення і конфіскація авто в дохід держави.

Про це повідомляє прокуратура Закарпаття.

За публічного обвинувачення прокуратури до 8 років позбавлення волі засуджено мешканця Ужгородського району за організацію незаконного переправлення кількох осіб через державний кордон з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України). Також суд ухвалив рішення позбавити чоловіка права на 3 роки обіймати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування та конфіскувати усе належне йому майно.

Прокурор у судовому засіданні довів, що обвинувачений підшукав двох осіб, які вимушено переїхали на Закарпаття через війну, та домовився про їх подальше переправлення до Словаччини в обхід офіційних пунктів пропуску.

Закарпатця викрили ще у липні 2022 року на Ужгородщині, у с. Тийглаш, після одержання 7000 доларів США. Він саме встиг відвезти "клієнтів" до місцевості поблизу кордону, де останніх затримали прикордонники Чопського загону спільно з поліцейськими ГУ Нацполіції Закарпаття.

Ужгородський міськрайонний суд прийняв рішення конфіскувати в дохід держави автомобіль "Nissan X-Trail" та два мобільні телефони, які чоловік використовував у протиправній діяльності. Набрання вироком законної сили очікується, триває час на апеляційне оскарження.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

Нагадаємо, Німеччина прийняла найбільше пацієнтів з України

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
На Закарпатті у чоловіка вилучили "Maserati" через підроблені документи (фото) На Закарпатті у чоловіка вилучили "Maserati" через підроблені документи (фото)
Автівку, вартістю в пів мільйона гривень придбав мешканець одного із сіл Тячівщини.
Load next