США передали Україні ракетну зброю, яка виявилася неефективною на полі бою – ЗМІ

США передали Україні ракетну зброю, яка виявилася неефективною на полі бою – ЗМІ

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним.

Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, передає The War Zone.

Він не назвав, яка саме це зброя, проте як зазначає видання, судячи з опису, це може бути наземна бомба малого діаметра (GLSDB).

Одна компанія, не буду казати хто це, придумала дуже класну ідею взяти зброю класу „повітря-земля“ і зробити її наземну версію, і це була б далекобійна зброя, — зазначив ЛаПланте.

GLSDB розроблена американською аерокосмічною компанією Boeing  у співпраці зі шведською Saab. GLSDB поєднує бомбу малого діаметра GBU-39/B, високоточну плануючу бомбу, спочатку розроблену для скидання з літака, з 227-мм ракетним двигуном. Це дозволяє вести вогонь з наземних пускових установок, таких як високомобільна артилерійська ракетна система M142 (HIMARS) і реактивна система залпового вогню (РСЗВ) M270, які є на озброєнні Сил оборони України.

Очікувалося, що найбільшою перевагою для України буде її заявлений максимальний радіус дії — це приблизно 150 кілометрів. Зброя також має здатність використовувати цю дальність для проходження більш обхідними маршрутами до своєї цілі, що дозволяє завдавати ударів з несподіваних напрямків.

За словами ЛаПланте, США скоротила стандартні вимоги для випробувань GLSDB, щоб пришвидшити передання системи озброєння в Україну.

Нагадаємо, Бельгія передасть Україні винищувачі F-16 уже цьогоріч

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next