Кишинів вимагає від РФ деталей про "молдовського диверсанта", затриманого в Криму

Кишинів вимагає від РФ деталей про "молдовського диверсанта", затриманого в Криму

Молдовське посольство в Москві попросило російську владу уточнити інформацію про затримання в окупованому Криму "трьох агентів української спецслужби", серед яких нібито є громадянин Молдови.

Про це пише NewsMaker.

Федеральна служба безпеки Росії повідомила в четвер, 22 серпня, що затримала в окупованому Криму "трьох агентів української спецслужби", які нібито планували диверсії та брали участь у них.

Один із затриманих, заявила ФСБ, є громадянином Молдови, який у квітні 2024 року нібито розпочав співпрацю з українською розвідкою та передавав їй дані про дислокацію військовослужбовців і техніки РФ, об'єктів інфраструктури Криму й наслідків ракетних атак.

МЗС Молдови повідомило, що молдовське посольство в Москві передало російському МЗС ноту з проханням надати інформацію у цій справі.

Якщо підтвердять, що ця особа є громадянином Молдови, то відповідно до міжнародного права, наше дипломатичне представництво надасть їй усю необхідну консульську допомогу, – сказали в молдовському МЗС.

Це не перший приклад, коли Росія затримує іноземців, зокрема і європейських країн, за підозрами в "диверсіях" або інших надуманих звинуваченнях.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Кількість ворожих атак зросла до 78

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next