Росіяни на ТОТ відбирають випускників шкіл для навчання у військових вишах - Лубінець

Росіяни на ТОТ відбирають випускників шкіл для навчання у військових вишах - Лубінець

Росіяни на тимчасово окупованих територіях України відбирають випускників шкіл для навчання у своїх військових вишах.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради із прав людини Дмитро Лубінець.

Нещодавно з медіа стало відомо, що окупанти на ТОТ України “відбирають” випускників місцевих шкіл для подальшого навчання у російських вищих військових і міліцейських закладах освіти. Це вкотре свідчить про одне: РФ хоче зробити з українських дітей майбутнє покоління солдат, щоб змусити воювати проти своєї Батьківщини, - зазначив Лубінець.

За його словами, протягом 10 років росіяни на тимчасово окупованих територіях України перевиховують дітей, залучають їх до руху “Юнармія” та кадетських шкіл. Українським дітям агресивно нав’язуються російські пропагандистські наративи, аби змінити їхню самоідентифікацію.

Наголошу, що всі ці дії – порушення норм міжнародно гуманітарного права. Зокрема, Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни. У межах цієї теми також нагадаю, що жителі ТОТ піддаються примусовій паспортизації та мобілізації. До лав армії РФ фактично можуть потрапити 18-річні юнаки, які тільки закінчили середню школу!, - підкреслив Лубінець.

Він закликав міжнародну спільноту звернути увагу на порушення прав людини країною-терористом і засудити ці дії.

Нагадаємо, Байден підписав закон про заборону на імпорт російського урану

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму
Російська Федерація розпочала повернення своїх військ з Криму, військові справді почали роз'їжджатись на свої місця постійної дислокації. Напередодні міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив про закінчення навчань російських військових.
Окупанти вивели з ладу камери ОБСЄ, щоб встановити на цьому місці свою мінометну позицію Окупанти вивели з ладу камери ОБСЄ, щоб встановити на цьому місці свою мінометну позицію
Російські бойовики в районі шахти "Октябрьская" на околиці Донецька замінили камери відеоспостереження ОБСЄ для того аби встановили там свою мінометну позицію для обстрілу українських військових.
В Росії заявили про високу напругу на Донбасі В Росії заявили про високу напругу на Донбасі
В Кремлі зазначають, що напруга на Донбасі й надалі залишається "вищою, ніж норма". Зокрема прессекретар російського президента Дмитро Пєсков згадав й про можливу зустріч президентів України та Росії.
Load next