США виділили Україні оборонний пакет на $1 мільярд

США виділили Україні оборонний пакет на $1 мільярд

Офіційний Вашингтон оголосив про виділення пакета оборонної допомоги Україні на суму $1 мільярд, який включає боєприпаси для ППО, ракети HIMARS, снаряди, бронетехніку та інші озброєння.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Держдепартаменту США, оприлюдненому в середу.

Після ухвалення додаткового фінансування для потреб національної безпеки Сполучені Штати сьогодні оголошують про виділення значного нового пакету зброї та обладнання для України, щоби підтримати хоробрий український народ, який захищає свою країну та свою свободу від агресії РФ, - зазначається в повідомленні.

При цьому уточнюється, що загальна вартість пакета оцінюється в $1 мільярд. Це включає ракети протиповітряної оборони, боєприпаси для HIMARS, артилерійські снаряди, бронетехніку, високоточні авіаційні боєприпаси, протитанкову зброю, а також стрілецьку зброю. Крім того, США виділяють обладнання та запасні частини для техніки, наданої раніше.

Сьогодні ми надсилаємо потужний меседж про міць американського лідерства, підтримавши боротьбу України проти російської агресії. Сполучені Штати продовжать працювати з коаліцією із понад 50 країн, яку ми зібрали, щоби надати критичну підтримку українським силам,- наголосили в Держдепартаменті США.

Нагадаємо, Умєров зустрівся з двопартійною делегацією Палати представників Конгресу США

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Load next