Суд заарештував майно дружини Медведчука на 5,6 млрд грн

Суд заарештував майно дружини Медведчука на 5,6 млрд грн

Суд наклав арешт на корпоративні права та майно суб’єктів господарювання, які проводили фінансові операції на користь рф на суму понад 5,6 млрд грн. Кінцевим бенефіціаром є Оксана Марченко - дружина колишнього народного депутата України, лідера забороненої в Україні партії “ОПЗЖ” Віктора Медведчука. Повідомили у пресслужбі Івано-Франківської обласної прокуратури.

Зокрема, арештовано корпоративні права на 2,6 млрд грн у 18 компаніях і підприємствах, об’єкти нерухомості, земельні ділянки та транспортні засоби. Прокурори також забезпечили арешт іменних акцій в трьох обленерго на понад 3 млрд грн , якими вона володіє через офшорні компанії.

Під забороною відчуження та розпорядження будинки Марченко у Києві та Ялті, 10 транспортних засобів преміумкласу.

Досудове розслідування здійснює Управління СБУ в Івано-Франківській області за фактами фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади (ч. 3 ст. 110-2 КК України).

В ході розслідування встановлено, що учасники схеми переводили мільйонні суми на рахунки росгвардії та мвд рф в окупованому Криму та платили податки і збори на користь країни-агресора.

Наразі трьом особам повідомлено про підозру, серед них - дружина екснардепа та двоє керівників ТОВ. Одному з них вже обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Нагадаємо, що рф може використовувати поняття "історичні кордони" для виправдовування агресії проти будь-кого з сусідів — ISW.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Киянина судитимуть за масове підроблення COVID-сертифікатів: загрожує до 7 років позбавлення волі Киянина судитимуть за масове підроблення COVID-сертифікатів: загрожує до 7 років позбавлення волі
Киянина судитимуть за масове виготовлення підроблених тестів на COVID-19 та дипломів про освіту.
Посадовцям КМДА, які присвоїли 13,5 мільйонів гривень повідомили про підозру Посадовцям КМДА, які присвоїли 13,5 мільйонів гривень повідомили про підозру
Учора, 12 травня, у Департаменті соцполітики КМДА пройшли обшуки, завдяки яким вдалось викрити сімох київських посадовці, які є причетними до розкрадання 13,5 мільйонів гривень з бюджету.
Розкрадання 26,8 млн гривень: заступника мера Миколаєва, який намагався втекти з України взяли під варту Розкрадання 26,8 млн гривень: заступника мера Миколаєва, який намагався втекти з України взяли під варту
Корнєва було затримано у міжнародному пункті пропуску "Лужанка – Берегшурань" на кордоні з Угорщиною 10 серпня. Заступник мера Миколаєва намагався покинути територію України, щоб уникнути правосуддя.
Loading...
Load next