Мінстратегпром розширив перелік критеріїв для бронювання працівників оборонних підприємств

Мінстратегпром розширив перелік критеріїв для бронювання працівників оборонних підприємств

У Міністерстві з питань стратегічних галузей промисловості України внесли зміни до критеріїв для визначення підприємств такими, що мають важливе значення для національної економіки. 

Про це повідомляє Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України.

Відповідність цим критеріям стає підставою для подальшого бронювання військовозобов'язаних працівників на період мобілізації та на воєнний час. 

Зміни стосуються тих критеріїв, які дають підставу для бронювання від 50% працівників, незалежно від військово-облікової спеціальності. Відповідний Наказ набув чинності 17 травня 2024 року, ‒ заявили у відомстві.

Відтепер підприємства, установи і організації, задіяні у виробництві товарів, виконанні робіт і наданні послуг оборонного призначення з розроблення, виготовлення, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової і спеціальної техніки, боєприпасів, їх складових частин, мають відповідати одному з двох критеріїв:

Бути виконавцем чи співвиконавцем: 

  • державного контракту з державним замовником у сфері оборони щодо виробництва товарів, виконання робіт та надання послуг, зазначених у попередньому абзаці;
  • або договору щодо виробництва товарів оборонного призначення за рахунок коштів інших позабюджетних джерел, не заборонених законодавством України. 

При цьому товари оборонного призначення обов’язково мають бути поставленими до військових частин Збройних сил України та інших військових формувань. Незалежно від джерела фінансування, понад 50% від загального обсягу виробництва підприємства мають складати товари, роботи й послуги оборонного призначення (за останній звітний період).

Отримувати фінансову державну підтримку у вигляді грантів згідно з Порядком надання фінансової підтримки для забезпечення розвитку інновацій та технологій для потреб оборони (Brave1), затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 08 березня 2024 року N 262.

Таким чином, зміни фактично розширюють перелік критеріїв. Перший об’єднує ті два, які були чинні до цього часу, додаючи при цьому позабюджетні джерела фінансування. А другий дає можливість отримати підставу для бронювання компаніям, які знаходяться на стадії розробки свого продукту у сфері ОПК, ‒ йдеться в повідомленні.

Для тих підприємств, які вже розпочали шлях згідно з процедурою, чинною до цього часу, нічого не змінюється. Переліки документів та алгоритми дій згідно з оновленнями, наводимо далі.

Детальніше про перелік документів та алгоритм дій можна дізнатись за посиланням.

Нагадаємо, Україна чітко усвідомлює, що війна закінчиться переговорами - секретар РНБО

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Окупанти розпочали примусову мобілізацію у кількох областях України Окупанти розпочали примусову мобілізацію у кількох областях України
Зокрема, йдеться про тимчасово окуповані території Херсонської, Запорізької та Харківської областей.
Пушилін оголосив "загальну мобілізацію" в ОРДЛО (відео) Пушилін оголосив "загальну мобілізацію" в ОРДЛО (відео)
Крім того, стало відомо, що з ОРДЛО евакуювали уже понад 6 тисяч громадян.
Load next