Зеленський зустрівся з представниками ПЦУ й УГКЦ

Зеленський зустрівся з представниками ПЦУ й УГКЦ

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з представниками Української православної церкви й Української греко-католицької церкви та подякував їм за молитви й підтримку українців.

Про це повідомив Офіс президента.

Щодня ми живемо, боремось, перемагаємо і втрачаємо. Тому хотів би вас привітати з днем, на який чекають українці і який містить дуже теплий момент. І таких моментів у житті, на жаль, не так багато. Великдень по-різному, але святкують на фронті, у містах, уздовж кордонів, – наголосив Зеленський.

Предстоятель ПЦУ Епіфаній зазначив, перемогти росіян можна лише в єдності, коли кожен працює на своєму місці і робить внесок у спільну справу.

Ми хочемо, щоб в Україні запанував справедливий мир, але це можливо тільки тоді, коли ми здолаємо ворога. Ми, як церкви, не тільки молимося. Наш священний обовʼязок – це справді молитися, духовно підтримувати. Але ми займаємося ще й соціальним служінням, – додав він.

Водночас очільник УГКЦ Святослав наголосив, ще до ухвалення закону про капеланство церкви з 2014 року підтримують військових ЗСУ. Він також підкреслив, українська церква історично нищилася там, де колонізатори РФ захоплювали наші землі.

Сьогодні на окупованих територіях офіційно ліквідована УГКЦ, наші священники ув’язнені, відбуваються страшні переслідування, набагато гірші за сталінські часи, бо інструменти контролю над людьми зараз значно ефективніші, – зауважив глава УГКЦ Святослав.

Зазначено, що на зустрічі також були обговорені питання просування Української формули миру серед представників релігійної спільноти, розширення роботи капеланів, а також методи боротьби з російськими наративами.

Нагадаємо, На Харківщині через посилені обстріли є загиблі та поранені

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
З ляльками "Путіна" та "Лукашенка" : у Празі відбувся протест проти сучасних диктаторів (фото, відео) З ляльками "Путіна" та "Лукашенка" : у Празі відбувся протест проти сучасних диктаторів (фото, відео)
Учасники групи «Капутін» з 2014 року влаштовують у Чехії різні акції протесту проти російського впливу у Європі.
Сьогодні Збройним Силам України виповнюється 30 років: генерал-лейтенант Залужний привітав ЗСУ (відео) Сьогодні Збройним Силам України виповнюється 30 років: генерал-лейтенант Залужний привітав ЗСУ (відео)
Дякуємо за ваш захист та службу! Слава Україні! Слава її Збройним Силам!
“Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео) “Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео)
Український політик та лідер забороненої в Росії організації "Братство" Дмитро Корчинський в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповів про свою політичну кар'єру та погляди, ставлення до президента-втікача Януковича і Зеленського, а також радикальне вирішення військового конфлікту з Росією, яке триває декілька століть.
Load next