27 травня – всесвітній день Екстреної медичної допомоги

27 травня – всесвітній день Екстреної медичної допомоги

День медиків, які першими беруть на себе відповідальність за порятунок людського життя.

Цілодобово, кожного дня, безперервно фахівці приймають сотні дзвінків, бригади швидкої допомоги виїжджають на виклики і роблять все, що в їхніх силах, щоб допомогти потерпілому.

А якщо на декілька секунд просто уявити, що ця робота припиняється і номера 103 не існує.

Сотні тисяч життів, не були б врятовані, якби вчасно не була надана медична допомога.

Сьогодні кожен знає, якщо зателефонувати на 103 – допомога обов’язково приїде, якщо це критичний стан. Або ж відповідні спеціалісти заспокоять та порадять що робити в тих чи інших ситуаціях.

Саме лікарі «екстренки» одні з перших зявляються там, де росія вдаряє ракетами та рятують життя українців. За час повномасштабної війни poсiя вбилa близько 60 працівників системи медичної допомоги нашої держави. Вона знищила понад 500 машин екстреної медичної допомоги. Ці цифри змінюються кожного дня, але незмінним залишається одне – вже більше століття Екстрена медична допомога стоїть на передовій боротьби за життя.

Нагадаємо, У межах United24 на медичні потреби зібрали майже 2 мільярди

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Виклики 2021 року: медичні реформи, освітня сфера, Львівська ОТГ (ВІДЕО) Виклики 2021 року: медичні реформи, освітня сфера, Львівська ОТГ (ВІДЕО)
У новому випуску #LiveLviv секретар Львівської міської ради Маркіян Лопачак розповів про успіхи міської ради, майбутній бюджет та ситуацією в освіті та медицині.
Донорство крові: львів’ян закликають долучитися до здачі тромбоцитів (відео) Донорство крові: львів’ян закликають долучитися до здачі тромбоцитів (відео)
Якщо червону кров можна здавати незалежно від статі, то тромбоцити забирають лише у чоловіків. Тромбоцити не можуть довго зберігатися, а тому донори, які можуть ними поділитися, повинні бути завжди напоготові.
Вдруге в історії: 55-річний житель Львова підкорив найвищу вершину світу - Еверест Вдруге в історії: 55-річний житель Львова підкорив найвищу вершину світу - Еверест
55-річний Ігор Яськевич став другим в історії мешканцем Львова, якому вдалось підкорити найвищу вершину світу – гору Еверест (8848 м).
Load next