СБУ у Львові викрила пенсіонера-пропагандиста: шанувальник країни-агресора поширював фейки про «злочини» українців

СБУ у Львові викрила пенсіонера-пропагандиста: шанувальник країни-агресора поширював фейки про «злочини» українців

Служба безпеки викрила ще одного пропагандиста, котрий поширював проросійський контент у соцмережі.  Шанувальником країни-агресора виявився пенсіонер зі Львова, уродженець рф та колишній радянський військовий. Він публікував дописи на підтримку путіна, війська загарбників та росії загалом, повідомляє Управління СБУ у Львівській області.

Щодо України чоловік дотримувався протилежних поглядів, виставляючи українців злочинцями та вандалами, нацистами, фашистами тощо. З-поміж злочинів, які агітатор приписував українцям, половина була вигаданою, а другу половину вчиняла саме російська армія.

Крім того, він публікував дописи, що принижують честь та гідність інших націй, провокують національну та етнічну ворожнечу.  

Під час обшуку за місцем проживання фігуранта СБУ вилучила ноутбук та мобільний телефон, які він використовував для поширення проросійської пропаганди. 

Агітатору повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу:

  •  ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України – виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників.
  •  ч. 1 ст. 161 – порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками.

За такі дії законом передбачено позбавлення волі на термін від 5 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Викриття злочину проводила Івано-Франківська СБУ, досудове розслідування здійснює СБУ в Львівській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Нагадаємо, ЗСУ розгромили 3 пункти управління рф та знищили дві важливі цілі.

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ викрила бізнесмена зі Львова, що в обхід санкцій постачав до рф дороговартісні автівки СБУ викрила бізнесмена зі Львова, що в обхід санкцій постачав до рф дороговартісні автівки
Бізнесмен зі Львова налагодив систему експорту «Ролс-Ройсів» та інших машин преміум-класу до росії на загальну суму понад 3 млн євро
Loading...
Load next