США можуть ввести санкції проти політиків Грузії через закон про іноагентів - Politico

США можуть ввести санкції проти політиків Грузії через закон про іноагентів - Politico

У Конгрес США планують внести законопроект про санкції проти провідних грузинських політиків через ухвалення скандального закону про іноагентів.

Про це повідомляє Politico.

Документ, з яким ознайомилося Politico, підготували двоє сенаторів - демократка Жанна Шахін та республіканець Джим Ріш. Вони планують внести його до Конгресу.

Розроблений сенаторами Шахід та Ріш документ передбачає заборону на поїздки в США та інші санкції щодо грузинських політиків, звинувачених у "перешкоджанні євроатлантичній інтеграції Грузії" та причетності до "корупції, порушень прав людини та зусиль щодо просування закону про іноагентів або сприяння його прийняттю".

Також в документі пропонується зупинити американсько-грузинського стратегічного діалогу, в рамках якого Тбілісі та Вашингтон співпрацювали з питань безпеки та демократії.

Крім того, законопроект передбачає виділення щонайменше 50 мільйонів доларів "на підтримку проектів демократії та верховенства права в Грузії", а також ініціювання розслідувань щодо "іноземного шкідливого впливу" в Грузії.

Нагадаємо, Польща посилила охорону головного хаба для військової допомоги Україні

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Через погіршення здоров'я: Саакашвілі сьогодні не братиме участі у судовому процесі Через погіршення здоров'я: Саакашвілі сьогодні не братиме участі у судовому процесі
Напередодні Саакашвілі також не взяв участі у судовому процесі у справі про незаконний перетин грузинського кордону.
Load next