Через погіршення здоров'я: Саакашвілі сьогодні не братиме участі у судовому процесі

Через погіршення здоров'я: Саакашвілі сьогодні не братиме участі у судовому процесі
Напередодні Саакашвілі також не взяв участі у судовому процесі у справі про незаконний перетин грузинського кордону.

Колишній президент Грузії Міхеіл Саакашвілі, який перебуває на лікуванні у військовому шпиталі в Горі, через погіршення здоров'я не візьме участі у процесі проти нього в Тбіліському міському суді. Про це повідомив журналістам адвокат Димитрі Садзаглішвілі, інформує "Інтерфакс-Україна". 

Зазначається, що в суді розглядається кримінальне провадження проти Саакашвілі, яке стосується перевищення службових повноважень під час розгону мітингу 7 листопада 2007 року та вчиненого того самого дня силовими структурами погрому в телекомпанії "Імеді".

Прокуратура звинувачує Саакашвілі в тому, що саме з його відома було здійснено силові дії, внаслідок яких зазнали пошкоджень понад 300 осіб, а телекомпанії "Імеді" було завдано суттєвих матеріальних збитків. 

Ця справа є продовженням політичного переслідування Міхеіла Саакашвілі. Прокуратура не представила жодного конкретного обвинувачення, — заявив Садзаглішвілі. 

Своєю чергою прокурор Лаша Цхвитарія заявив журналістам, що обвинувачень проти Саакашвілі більше ніж достатньо.

На попередньому судовому процесі у цій справі 29 листопада Саакашвілі заявив, що дізнався про розгін мітингу лише вранці, коли прокинувся, але слідство має дані, що Саакашвілі під час розгону мітингу говорив за допомогою мобільного зв'язку з тодішнім міністром внутрішніх справ Іване Мерабішвілі 40 разів, також активно спілкувався з іншими міністрами, — сказав прокурор. 

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що у Саакашвілі спостерігаються епізоди втрати пам'яті.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
Саакашвілі перевезли у військовий госпіталь міста Горі Саакашвілі перевезли у військовий госпіталь міста Горі
Депутат парламенту Давид Сергієнко повідомив журналістам, що госпіталь у Горі працює за стандартами медичної служби НАТО.
"Влада заграє з Іраном і Росією" : Саакашвілі звинуватив уряд Грузії у відході від Заходу та наголосив на санкціях "Влада заграє з Іраном і Росією" : Саакашвілі звинуватив уряд Грузії у відході від Заходу та наголосив на санкціях
Саакашвілі порекомендував Конгресу США ввести санкції щодо порушників прав людини в республіці.
У Саакашвілі спостерігаються епізоди втрати пам'яті - Ясько У Саакашвілі спостерігаються епізоди втрати пам'яті - Ясько
Колишній грузинський лідер голодував 50 днів на знак протесту, оскільки вважає себе політв'язнем.
Loading...
Load next