Лубінець заявляє про численні порушення в Менській колонії

Лубінець заявляє про численні порушення в Менській колонії

Працівники Офісу омбудсмена зафіксували у Менській виправній колонії № 91 у Чернігівській області низку порушень.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради із прав людини Дмитро Лубінець.

Пліснява і грибок на стінах, немає вентиляції, вбиральня поряд із спальними місцями... У таких нестерпних для проживання умовах утримуються засуджені сектору максимального рівня безпеки. Також серед виявлених порушень: вікна не відчиняються для провітрювання; через погане природнє освітлення неможливо читати навіть удень; у кімнаті, де їдять, - антисанітарія й таргани; немає де зберігати особисті речі та проводити культурно-просвітницькі заходи, - заявив омбудсмен.

Водночас, за його словами, троє засуджених проживають у належних умовах, їх у колонії утримують ізольовано від інших.

У цих приміщеннях провели ремонт на майже 20 тисяч гривень. Засуджені практично з них не виходять, зокрема і в їдальню, обшуки у них майже не здійснюють, - заявив уповноважений.

Лубінець зазначив, що такі умови цим засудженим були забезпечені після того, як у колонію доправили відбувати покарання колишнього очільника Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Мін’юсту.

Вимагаю від Мінʼюсту вжити активних заходів щодо недопущення дискримінації засуджених з боку адміністрації виправних закладів, а також укотре закликаю зосередитись на недопущенні випадків перебування людей у місцях несвободи у непристосованих для проживання умовах, - заявив омбудсмен.

Нагадаємо, Група Нафтогаз у квітні пробурила понад 40 кілометрів свердловин

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Load next