МВС Чехії запускає пілотний проєкт для українців, які хочуть повернутися додому

МВС Чехії запускає пілотний проєкт для українців, які хочуть повернутися додому

У середу, 15 травня, уряд Чехії затвердив пілотну програму сприяння добровільному поверненню в Україну. Вона розрахована всього на 430 осіб.

Про це йдеться на сайті міністерства внутрішніх справ Чехії.

Пілотний проєкт призначений як для осіб, яким надано тимчасовий захист, так і для тих, хто отримав міжнародний захист. Він розрахований на півроку, з червня по листопад. 

Ми хочемо запропонувати допомогу тим, хто, наприклад, за станом здоров’я чи сімейними обставинами хоче повернутися додому. Ця допомога полягатиме в основному в купівлі квитків і в деяких особливо серйозних випадках, наприклад, у наданні швидкої допомоги, - розповів міністр внутрішніх справ Віт Ракушан. 

У МВС наголошують, що ці повернення не мають відношення до військової служби українців.

Проєкт розрахований на те, щоб для 400 українців надати квитки на автобуси від місця проживання у Чехії до найближчого місця перебування в Україні.

Для 30 осіб із ускладненим станом здоров’я надається індивідуальна допомога з надання медичного транспорту.

Іноземець зможе подати запит на відшкодування витрат, пов’язаних із поверненням в Україну, лише один раз. Якщо він захоче подати заяву на дозвіл на проживання протягом наступних дванадцяти місяців, йому доведеться сплатити половину витрат,  - зазначають у МВС Чехії.

Нагадаємо, Байден викликав Трампа на дебати

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Load next