"Справи Майдану": про підозру повідомили екскерівникам СБУ та понад 20 високопосадовцям ФСБ

"Справи Майдану": про підозру повідомили екскерівникам СБУ та понад 20 високопосадовцям ФСБ

Екскерівникам Служби безпеки України та понад 20 високопосадовцям ФСБ РФ було повідомлено про підозру у підривній діяльності проти України.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру директору ФСБ РФ в організації вчинення колишнім керівництвом СБУ державної зради, а також дій, спрямованих на розпалювання національної ворожнечі та ненависті в Україні, незаконного перешкоджання акціям протесту в 2013-2014 роках.

Крім того, ще 20 співробітникам ФСБ РФ повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри. Їм інкриміновано пособництво у вчиненні державної зради та сприяння керівництву СБУ в наданні РФ допомоги у проведенні підривної діяльності проти України, а також розпалювання національної ворожнечі і ненависті, приниженні національної честі та гідності. Також їм повідомлено про нову підозру у незаконному перешкоджанні протестним акціям.

Серед підозрюваних генерал армії - колишній керівник СБ президента РФ, заступник головнокомандувача внутрішніми військами та ще пять генералів, які займали керівні посади в ФСБ РФ.

Також повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри екскерівникам СБУ: колишньому голові СБУ, його першому заступникові – керівникові Антитерористичного центру та начальникові Департаменту захисту національної державності СБУ.

За даними слідства, у грудні 2013 року, на виконання спільного рішення тодішніх керівників СБУ та ФСБ РФ, 20 співробітників російської спецслужби приїхали в Україну.

Співробітники ФСБ розміщувалися в будівлях СБУ та, за підтримки колишніх очільника відомства, його заступника та керівника департаменту, організовували виготовлення відеозаписів провокативного характеру. Вони створили YouTube-канал, через який поширили у мережі інтернет та медіа понад 250 відеозаписів. У вказаних відео дискредитувалися суспільно-політичні події в Україні та принижувалися українці як нація загалом.

Нагадаємо, У Польщі відкрили військову базу спецназу США

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Пропагує насильство та наркотики: в СБУ пояснили чому Моргенштерн потрапив у "чорний список" Пропагує насильство та наркотики: в СБУ пояснили чому Моргенштерн потрапив у "чорний список"
Російський реп-виконавець Моргенштерн потрапив до списку осіб, які становлять загрозу національній безпеці України, через пропаганду насилля і наркотиків.
Реперу Моргенштерну заборонили в'їзд в Україну, він у "чорному списку" Реперу Моргенштерну заборонили в'їзд в Україну, він у "чорному списку"
Російський реп-виконавець Моргенштерн потрапив до списку осіб, які становлять загрозу національній безпеці України.
СБУ викрила сеператиста, який влаштувався на роботу у МВС СБУ викрила сеператиста, який влаштувався на роботу у МВС
Служба безпеки України викрила і затримала колишнього співробітника так званої «спецслужби» терористів «МДБ ЛНР», який мав можливість передавати закриту інформацію представникам терористів.
Load next