Спека, грози та дощі: майже у всіх областях України знову оголосили штормове попередження

Спека, грози та дощі: майже у всіх областях України знову оголосили штормове попередження
В Україні знову прогнозують дощі з сильними грозами. Цього разу негода вируватиме у центральних, східних та західних областях.

Сильні грози, град та шквали очікуються впродовж усієї доби, 29 червня. При цьому в країні температура повітря підвищиться до +30, повідомили в Укргідрометцентрі.

Негода та штормове попередження омине лише південну частину України - Одещину, Миколаївщину, Херсонщину та окупований Крим. Однак, на всій іншій території України очікуються дощі із грозами.

До кінця доби 29 червня в Україні, крім більшості південних областей, грози, в окремих районах град та шквали 15-20 м/с, - йдеться у повідомленні. 

Синоптики попередили українців про перший рівень небезпеки – жовтий.

Зауважимо, що сьогодні на столицю також насувається гроза. За інформацією синоптиків, негода може протриматися до кінця доби. Фахівці також наголошують, що під час грози слід зачинити вікна і не підходити до них, не братися за металеві вхідні двері.

Нагадаємо, що у п'ятницю, 25 червня, у Львові вирувала негода. Майже пів тисячі повалених дерев, 44 пошкоджені автівки та 80 знищених дахів – такі наслідки негоди, яка спіткала Львів.

Читайте також
Синоптики прогнозують посилення спеки в Україні до 36°С тепла Синоптики прогнозують посилення спеки в Україні до 36°С тепла
Погода в Україні до кінця червня і на початку липня буде мінливою - з перепадом температури повітря в 10 градусів у низці регіонів, однак грозові дощі випадатимуть не часто.
Наслідки потужного буревію: вдруге за тиждень Львовом пройшлась негода (фото) Наслідки потужного буревію: вдруге за тиждень Львовом пройшлась негода (фото)
Чергова сильна гроза із градом, пошкодила декілька шкіл, закладів культури та історичних будівель. У місті знову затоплені вулиці та повалені десятки дерев - комунальники ліквідовують наслідки буревію.
Оголошено штормове попередження: в Україні через негоду без світла залишились 75 населених пунктів Оголошено штормове попередження: в Україні через негоду без світла залишились 75 населених пунктів
Внаслідок негоди без електроенергії залишилися 75 населених пунктів в чотирьох областях України.
Loading...
Load next