Росіяни на ЗАЕС повідомили МАГАТЕ про атаку безпілотником

Росіяни на ЗАЕС повідомили МАГАТЕ про атаку безпілотником

Російська окупаційна адміністрація Запорізької АЕС повідомила присутнім на станції експертам МАГАТЕ про нову спробу атаки безпілотника на навчальний центр ЗАЕС, однак не надала інших подробиць та не пустили експертів до місця інциденту для його оцінки.

Про це повідомляється у заяві генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Маріано Гросі.

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) було поінформоване про чергову спробу атаки безпілотника на навчальний центр української Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС), що сталася сьогодні, але не призвела до пошкоджень чи жертв, - йдеться у заяві.

Окупаційна адміністрація на ЗАЕС повідомили команді МАГАТЕ, яка перебуває на станції, що безпілотник був "нейтралізований", не надавши інших подробиць.

Команда МАГАТЕ чула вибух у той самий час за місцевим часом, о 10:35 ранку, коли ЗАЕС згодом повідомила про спробу атаки безпілотника. Команді було відмовлено в доступі до тренувального центру, розташованого за периметром майданчика ЗАЕС, для оцінки інциденту, з посиланням на потенційні ризики для безпеки, - йдеться у заяві.

Генеральний директор МАГАТЕ заявив, що якщо нова атака безпілотником підтвердиться, то "це буде надзвичайно тривожний розвиток подій".

Поки що удари безпілотниками не поставили під загрозу ядерну безпеку на об'єкті. Але, як я заявив Раді Безпеки ООН кілька днів тому, ці безрозсудні атаки мають бути негайно припинені, - сказав Гроссі.

Нагадаємо, У Польщі викрито російського агента, який пропонував спецслужбам рф замах на Зеленського

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Ми стоїмо на порозі наймасштабнішої техногенної катастрофи в історії людства - міністр Ми стоїмо на порозі наймасштабнішої техногенної катастрофи в історії людства - міністр
Він підкреслює, що на Запорізькій АЕС розповсюджується пожежа.
Слідчі Гаазького трибуналу виїхали до України Слідчі Гаазького трибуналу виїхали до України
Хан заявляв, що почалося розслідування справи "можливих військових злочинів", скоєних Росією в Україні. Прокурор уточнив, що вже бачить ознаки військових злочинів та злочинів проти людяності.
Load next