Справу про розкрадання Гладковського-молодшого забрали у ВАКС

Справу про розкрадання Гладковського-молодшого забрали у ВАКС
Апеляція Вищого антикорупційного суду передала для розгляду справу сина ексзаступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігоря Солом'янському районному суду міста Києва.

Таке рішення 24 травня схвалила колегія апеляційної палати ВАКС, повідомив у своєму Telegram-каналі Олег Новіков.

Його тепер судитиме Солом'янський районний суд міста Києва, який раніше розглядав майже всі справи НАБУ і САП, - зазначив у дописі Новіков.

Рішення про передання справи схвалили судді:

  • Миколи Глотова (головуючий);
  • Олег Павлишин;
  • Інна Калугіна;
  • Андрій Никифоров;
  • Даниїла Чорненька;

Зокрема за словами Новікова на думку суддів, ця справа їм не підсудна, оскільки Гладковський-молодший не є високопосадовцем, не працює на держслужбі, сам злочин теж не входить до відповідного переліку. Тому справа була передана до Солом'янського районного суду.

При цьому у справі немає постанови прокурора, який визначив за НАБУ підслідність після виділення матеріалів, або рішення директора НАБУ, погодженого із прокурором САП.

Нагадаємо, що наприкінці квітня Ігор Гладковський повернувся в Україну після того, як НАБУ оголосило його в розшук. Зокрема тоді Спеціалізована антикорупційна прокуратура вручила йому обвинувальний акт для передачі справи до суду.

Згодом, 29 квітня, Вищий антикорупційний суд переніс засідання у справі "Укроборонпрому" проти Ігоря Гладковського, якого підозрюють у корупційних схемах та розкраданні в оборонній сфері.

Читайте також
Розкрадання 26,8 млн гривень: заступника мера Миколаєва, який намагався втекти з України взяли під варту Розкрадання 26,8 млн гривень: заступника мера Миколаєва, який намагався втекти з України взяли під варту
Корнєва було затримано у міжнародному пункті пропуску "Лужанка – Берегшурань" на кордоні з Угорщиною 10 серпня. Заступник мера Миколаєва намагався покинути територію України, щоб уникнути правосуддя.
Антикорупційний суд переніс засідання у справі проти Гладковського-молодшого Антикорупційний суд переніс засідання у справі проти Гладковського-молодшого
Вищий антикорупційний суд переніс засідання у справі "Укроборонпрому" проти Ігоря Гладковського, якого підозрюють у корупційних схемах в оборонній сфері.
Гладковський подає до суду, через оголошення його сина в розшук Гладковський подає до суду, через оголошення його сина в розшук
Сина Гладковського звинувачують у хабарництві та корупції. Однак Гладковський-старший вирішив подати в суд на НАБУ ніби то через переслідування його сім'ї, яке триває вже два роки.
Loading...
Load next