Глава МЗС Британії прокоментував ситуацію на Харківщині

Глава МЗС Британії прокоментував ситуацію на Харківщині

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон після невдалої спроби російської армії прорвати оборону в Харківській області заявив про «надзвичайно небезпечний» момент у війні.

Про це він сказав в інтерв’ю Sky News.

Ми повинні зробити все, що можемо, щоб допомогти Україні, – заявив Кемерон, назвавши безуспішну спробу російських військ здійснити наступ на харківському напрямку «надзвичайно небезпечним» моментом.

Він також згадав про нещодавно оголошений Британією багаторічний пакет військової допомоги Україні у розмірі 3 мільярди фунтів стерлінгів.

Крім цього, під час інтерв’ю британський політик сказав, що було б краще, якби пакет допомоги Україні від Сполучених Штатів у розмірі 61 мільярд доларів надійшов раніше, оскільки «Україна потерпала від сухопутної війни».

Нам усім потрібно робити більше, це те, що робить Велика Британія, ми знову лідируємо. Але американські гроші матимуть значення, тому ми повинні втрутитися і надати українцям підтримку, якої вони потребують, – заявив очільник британського МЗС.

Водночас Кемерон зазначив, що бойовий дух українських військових залишається сильним.

Я був там днями – їхній бойовий дух все ще сильний, вони й досі завдають росіянам жахливих втрат. Якби тільки росіяни бачили, скільки людей вони втрачають, – зазначив він.

Нагадаємо, Держдеп США схвалив терміновий продаж трьох HIMARS для України

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Load next