Рада ухвалила закон про загальновійськову підготовку у школах

Рада ухвалила закон про загальновійськову підготовку у школах

Законопроєкт запроваджує модульну систему викладання, а одним з тематичних напрямків буде інформаційна безпека. Верховна Рада підтримала законопроєкт №11092 про вдосконалення системи початкової загальновійськової підготовки, яку проводитимуть в освітніх закладах. 

За це рішення проголосували 297 депутатів, повідомив нардеп Ярослав Железняк.

Замість допризовної підготовки в освітніх закладах законопроєкт запроваджує початкову загальновійськову підготовку.

Її проводитимуть на третьому рівні повної загальної середньої освіти — у школах (10–11 класи), закладах професійно-технічної, фахової передвищої, вищої освіти тощо.

За словами Романа Грищука, законопроєкт передбачає такі зміни:

  • запроваджується модульна система викладання за темами: домедична допомога, цивільний захист, інформаційна безпека;
  • прибираються застарілі теми, зокрема стройова підготовка — більший акцент на розуміння важливості захисту своєї держави та вивчення нових технологій, які використовуються в сучасній війні;
  • можливість залучати ветеранів, а також громадські й ветеранські організації до викладання предмета або окремих модулів.

Законопроєкт також скасовує розподіл у навчанні для хлопців і дівчат на предметі «Захист України» і дає змогу хлопцям і дівчатам на рівних навчатися поводження зі зброєю, тактичної медицини тощо.

Нові програми з предмета «Захист України» наразі розробляються за погодженням з Міністерством оборони. Як зазначив Грищук, уряд виділив 1,74 млрд гривень для оновлення навчальних центрів «Захисту України», закупівлі обладнання, інтерактивних тирів та підвищення кваліфікації вчителів.

Нагадаємо, Українські розробники представили IT-спільноті бойову систему DELTA

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Український Нью-Йорк: Рада перейменувала селище в Донецькій області Український Нью-Йорк: Рада перейменувала селище в Донецькій області
Перейменування Новгородського ініціювали місцеві жителі, які виступили за повернення населеному пункту його історичної назви.
Заборона поліетиленових пакетів в Україні: коли почне діяти закон (відео) Заборона поліетиленових пакетів в Україні: коли почне діяти закон (відео)
Верховна Рада ухвалила законопроєкт про заборону розповсюдження пластикових пакетів. Стосуватиметься це тонких, ультратонких та одноразових упакувань.
Верховна Рада планує заборонити в Україні рекламу електронних сигарет Верховна Рада планує заборонити в Україні рекламу електронних сигарет
Верховна рада схвалила законопроєкт №4212 про зміни до статті 22 закону "Про рекламу". Зокрема згідно із цим законопроєктом в Україні реклама електронних сигарет, рідин до них та тютюнових виробів для електричного нагрівання буде забороненою.
Load next