“Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео)

“Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео)
Український політик та лідер забороненої в Росії організації "Братство" Дмитро Корчинський в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповів про свою політичну кар'єру та погляди, ставлення до президента-втікача Януковича і Зеленського, а також радикальне вирішення військового конфлікту з Росією, яке триває декілька століть.

ПРЕМ'ЄРУ ФІЛЬМУ "ВІДЕНСЬКА КАВА" ВАРТО ОЧІКУВАТИ НАПРИКІНЦІ ВЕРЕСНЯ

Культурна столиця України продовжує бути осередком для нових кінострічок. Так, інтелектуальну комедію "Віденська кава" за мотивами п’єси відомого письменника Дмитра Корчинського знімають в одній з міських кав’ярень.

Фільм заснований на історичному факті, який відбувся у 1913 коли у Відні на сусідній вуличці одночасно мешкали відомі усьому світу чотири постаті - Зігмунд Фрейд, Йосип Сталін, Адольф Гітлер та Лев Троцький. Сюжет фільму зосереджений на романтичній лінії - четверо чоловіків частенько відвідують одну кав’ярню, де й відбувається дія стрічки, в якій вони також зустрічають кельнерку з Галичини Христину. Проте, доля повернулась так, що усі четверо чоловіків закохуються у цю дівчину й через це серед головних героїв розпочинаються інтриги та сварки: “Комедійний ефект заснований на тому, що ми знаємо, що буде далі з тими людьми і ким вони стануть, а вони ще про це не знають”.

Ці люди сформували світ, вигадали той світ в якому ми зараз мешкаємо. Їхні ідеї та неврози, їхні злочини - це те посеред чого ми живемо по сьогоднішній день. Дуже важливо, щоб український погляд на це був, адже нам цікаво не тільки, як на нас дивляться. Нам цікаво також як і ми дивимося на світ і хотілося б, щоб цей фільм був презентацією української культури для закордонного глядача, - зазначає Дмитро Корчинський.

Внесок української культури у мистецтво візуальних мистецтв є, на жаль, невеликим - це лише декілька зразків мобільного мистецтва та два фільми відомого кінорежисера Олександра Довженка. Зокрема, за словами Корчинського, в Україні “є хороші патріотичні фільми, вірніше спроби, але вони неталановиті. Усе, що в нас було знято талановитого - у 20-30-х роках”.

Було ще знято у 60-х роках. Так, нещодавно я подивився фільм Муратова “Мій чесний хліб” - виробнича драма про колгоспників, але знято і зіграно так, що в мене відвалилася щелепа. Це було п’ятдесятиліття фільму і дуже не хотів туди іти, але Муратов каже мені: “Давай сходимо”, але я думав, що почнеться сеанс і я піду коли потемнішає. Але потім я на одному диханні його подивився, але це все-таки радянський період, - додав письменник.

Проте, після своїх гучних заяв, автор п’єси за мотивами, якої знімають фільм “Віденська кава” сподівається на шквал критику у свою сторону, оскільки ця кінострічка не є політкоректною.

Ця п’єса переобтяжена смислами та дуже складними діалогами, тому що кожен персонаж має спілкуватися своєю пташиною мовою - це все начотчики і невротики. Я думав, що це все неможливо поставити і, що цього ніхто не буде дивитись, тим не менше завжди був повний зал і це одна з модних вистав у Києві. Тому я сподіваюсь, що і фільм буде теж сприйнятий, - додав автор п’єси “Віденська кава”.

НЕ БУВАЄ МИСТЕЦТВА, ВІДІРВАНОГО ВІД ЖИТТЯ

Дмитро Корчинський переконує, що він не є зовсім політиком та й ніколи нею не займався, однак займався мистецтвом. Чоловік пише книжки та п’єси й вважає саме цю справу своїм основним завданням, проте він переконаний, що б не траплялось у світі - неодмінно потрібно там бути та брати у цьому участь: “Поза сумнівом потрібно бути на війні й на всіх Майданах, в усіх бунтах і в усіх повстаннях, які були і які ще будуть. Власне це і є життя, ми закинуті в цей світ, щоб бурхливо провоювати своє життя. Якщо ж цього не робити, то сенс тоді - нудно та нецікаво”.

Ви здебільшого коментуєте політику, хотілось б більше коментувати мистецтво і бути в мистецтві?

Поза сумнівом, однак в Україні люди більше цікавляться політикою - це єдиний жанр поп-культури, який поширений в Україні. На жаль, українці мало освіченні й мало цікавляться культурою і світовою, а українською ще менше і їм не цікаві ці розмови. Головний жанр - це політика, тому всі питають про політику, - наголосив Корчинський. 

ПОЛІТИКА У ВУЗЬКОМУ ЗНАЧЕННІ СЛОВА - БОРОТЬБА ЗА ПОСАДИ 

Дмитро Корчинський переконує, що ніколи себе не бачив на жодній посаді і ніколи за неї не боровся. Проте, навіть якщо і використовував якісь політичні механізми, то робив це для іншої цілі та “для приколу”.

Як у Вас виникла ідея створення партії "Братства"?

Це релігійна спільнота і воно об’єднане навколо літургії, оскільки релігія - це те, що цікавить в першу чергу. Ми поза сумнівом розуміємо, що в світі залишились сьогодні тільки релігійні смисли. Ніхто не готовий вмирати тільки за реформу пенсійного законодавства, а в ім’я Аллаха чи в ім’я Ісуса Христа - готові. Сьогодні релігія дуже живий чинники, так воєнні наддержави воюють проти спільнот, не проти інших держав, а проти релігійних спільнот.

Зокрема, проти кого воює Ізраїль - воєнна наддержава? Ісламський джихад та Хамас -  це релігійні спільноти, дуже невеликі і ця воєнна наддержава змушена поступатися територіями постійно оцим спільнотам, - заявив чоловік.

На думку Корчинського релігія сьогодні - це війна, яка є справжньою політикою на відмінно від того, що люди вважають політикою. Саме тому “Братство” є релігійною спільнотою, а не політичною партією.

НАША АУДИТОРІЯ - ЦЕ ДОБРІ ХРИСТИЯНИ, ЯКІ СПРИЙМАЮТЬ ВЛАСНЕ ВІРОСПОВІДАННЯ

Ви говорити, що фінансуєте “Братство” завдяки економії на сніданках, однак йдуть розмови, що Вас фінансує Медведчук. Це також певний політичний хайп?

Медведчук точно не фінансує, на жаль. Якби у мене зараз було б 10 мільйонів доларів і я не знав на, що це витратити - насправді найбільш вартісні речі в світі майже безкоштовні. Тобто ми купуємо зайве, в тому числі і в політиці і в громадській діяльності. Я можу купити трафік в засобах масової інформації - це нічого не дає. Ми давно зіткнулися з тим, що вербування через телебачення та інтернет - невдале, - переконаний Дмитро Корчинський.

МИ МОЖЕМО ДЕМОРАЛІЗУВАТИ ПУБЛІКУ ЧЕРЕЗ ТЕЛЕБАЧЕННЯ. НАДИХНУТИ - НЕМОЖЛИВО

Зокрема, Дмитро Корчинський вважає закриття деяких каналів в Україні правильним ходом, однак “погано, що не закрили всі канали - і ті, що стоять на ватних позиціях і ті, що на патріотичних”. Чоловік також переконаний, що усі канали, в першу чергу музичні та ті, що не стосуються політики також не мають права на існування в ефірі українського телебачення.

В Америці елітні школи для дітей дуже багатих людей, там немає інтернету, а також відбираються мобільні телефони та гаджети. Діти мають виховуватися у відриві від інтернету і тільки тоді вони можуть вирости повноцінними, сильними і активними людьми. Телефон - це знаряддя сатани. Телевізор, гаджети та інтернет - речі, які деморалізують суспільство, - переконаний громадський діяч.

Зокрема, біографія та життєвий шлях Дмитра Корчинського є доволі цікавим та неоднозначним. Так, у президентських виборах 2004 року чоловік брав участь як кандидат, а подавати документи на реєстрацію до Центральної виборчої комісії Корчинський приїхав на бронетранспортері.

У 2004 році Ви подавались на президента. Будуть ще такі спроби чи знову ж таки це був по сучасному  хайп?

Все може бути, але в 2004 році це було все не серйозно. Там були свої цілі більше фінансового плану - це бізнес. Звісно, що політика це специфічний вид бізнесу і нам треба з чогось заробляти, в тому числі і з політики. В тому числі і з виборчої демократії, - заявив Корчинський.

Чи є закиди про те, що ви підтримували Януковича?

Я взагалі підтримував Кучму, а не Януковича. Кучма мені сподобався тоді коли він проявив твердість по Тузлі, в нас тоді був перший серйозний україно-російський конфлікт. Кучма віддав наказ, що в разі перетину певної межі то відкривати вогонь. Це була хороша ідея, - запевнив Корчинський.

Він зазначив, що усі люди змінюються й навів приклади Дмитра Табачника, який раніше був палким прихильником євроінтеграції, а також Віктора Медведчука, який в той час ще не був кумом президента РФ Володимира Путіна й у якого тоді були зовсім інші політичні погляди. Час іде та все змінюється й люди також.

Янукович орієнтувався на Європу, але був дуже неприємною людиною і не дуже розумною - я з ним спілкувався, після його першої поразки. Але сказати, що він сильно відрізнявся від своїх опонентів то ні, хіба, що в кращу сторону. Потім він все-таки вибрав шлях на Москву і його потрібно було знести і Слава Богу, що його знесли, - наголосив Корчинський.

У НАС БАГАТО ПОЛІТИКІВ-УКРАЇНЦІВ - СИТУАТИВНІ ПАТРІОТИ

Прикладом цьому Корчинський наводить теперішнього президента України Володимира Зеленського, який за його словами раніше не був патріотом України: “Він не українець, йому взагалі наплювати”. Зокрема, він вважає, що життя змінює переконання людей, в тому числі і політиків таких як Зеленський та Янукович, які не мають власних переконань. 

НАМ НЕ ПОТРІБНО, АБИ ВІЙНА ЗАКІНЧИЛАСЬ, НАМ ПОТРІБНО ВОЮВАТИ

Українська нація прокинулась у 2013 році й весь час намагалась програти, переконаний Корчинський: “Намагались програти на Майдані і намагались програти цю війну, але дивовижним чином те, що Одеса наша - це чудо, те що Харків наш - це також чудо”.

Обрали найбільш антиукраїнську істоту, яку тільки можна було обрати - Зеленського. Два роки і порівняйте Зеленського річної давності і порівняйте Зеленського цього року - не треба мати ілюзій. Ситуація може змінитися і зміниться і він, але тим не менше він влупив по Медведчуку. Все йде в дуже непоганому напрямку, - зазначає громадський діяч Корчинський.

Чоловік переконаний, що наразі Україна має слабкого ворога - Путіна, адже він не Сталін і навіть не Микола I, оскільки раніше кожен крок до незалежності України коштував мільйони життів. Проте, зараз ми втратили тисяч 5 бійців за сім років війни й це на думку Корчинського дуже важко та трагічно, однак у нас ніколи не було ще такої легкої війни.

Якби влада мала завершити цю війну?

Нам не потрібно, щоб війна завершилась. Нам потрібно воювати до тих пір поки не розвалиться РФ, оскільки місія українського народу - це опанування сходу. Тобто, ми маємо туди прийти з своїм синьо-жовтим прапором, тризубом та своїм хрестом, зруйнувати Кремль та піти далі, - переконаний чоловік.

Краще загинути у війні за свободу і у війні за віру, ніж загинути від наркотиків та депресії. Смерть в бою це найкраще, що може статися з людиною, - Дмитро Корчинський.

 

Читайте також
На Донбасі загинув український військовий: хлопцю було лише 26 років (фото) На Донбасі загинув український військовий: хлопцю було лише 26 років (фото)
Внаслідок обстрілу з боку російських бойовиків загинув 26-річний український захисник у якого залишились дружина та мати.
Позачергове засідання ТКГ: Арестович заявив, що Росія відмовилась з певних причин Позачергове засідання ТКГ: Арестович заявив, що Росія відмовилась з певних причин
Через нещодавно загибель мирного жителя на Донбасі, Російська Федерація відмовилась від участі у позачерговому засіданні ТКГ.
Від отриманого поранення: на Донбасі помер український військовий Від отриманого поранення: на Донбасі помер український військовий
У померлого українського бійця, який був робом із Житомирської області, залишилася дружина та двоє дітей - осиротіла падчерка і син 6-ти років.
Loading...
Load next