З ляльками "Путіна" та "Лукашенка" : у Празі відбувся протест проти сучасних диктаторів (фото, відео)

З ляльками "Путіна" та "Лукашенка" : у Празі відбувся протест проти сучасних диктаторів (фото, відео)
Учасники групи «Капутін» з 2014 року влаштовують у Чехії різні акції протесту проти російського впливу у Європі.

На одній із центральних площ столиці Чехії Праги на святкуванні Дня боротьби за свободу і демократію 17 листопада провели акцію протесту проти диктаторських режимів лідерів Росії та Білорусі Володимира Путіна та Олександра Лукашенка. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Як зазначають у матеріалі, на площі учасники акції поставили «золотий» унітаз, на який посадили заздалегідь зроблені ляльки, схожі на очільників Росії та Білорусі. Також вони розгорнули плакат із написом «Руки геть від України».

Фото: Радіо Свобода

32 роки тому відбулася Оксамитова революція, яка звільнила нас від окупації Радянським Союзом. Це була перемога демократії й права вільно висловлюватися. Цією акцією ми хочемо вчергове звернути увагу та нагадати про сучасних диктаторів – Путіна та Лукашенка, які своїми діями в Україні та решті Європи залякують демократичний світ. Ми хочемо попередити чехів і решту світу про загрози, які несе гібридна війна цих двох режимів, – ​розповів Радіо Свобода організатор акції та засновник активістської групи «Капутін» Отакар Ван Гемунд.

Фото: Радіо Свобода

Варто зауважити, що учасники цього протесту провели умовний перформанс на одній зі сцен, з яких проголошували здобутки чеської демократії за часів незалежності.

Додамо, що з ляльками «Путіна» та «Лукашенка» багато туристів робили численні фото.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Ласкаво просимо у пекло, тварюки!": Ярош назвав Лукашенка "дебілом" та пообіцяв Путіну показати "українську гостинність" "Ласкаво просимо у пекло, тварюки!": Ярош назвав Лукашенка "дебілом" та пообіцяв Путіну показати "українську гостинність"
Згідно з останньою розвідувальною оцінкою Міноборони України Росія розмістила понад 130 тисяч військовослужбовців біля українських кордонів.
"Лукашенко - це ніхто": Кравчук заявив, що Україна не підтримує режим самопроголошеного президента Білорусі "Лукашенко - це ніхто": Кравчук заявив, що Україна не підтримує режим самопроголошеного президента Білорусі
Перший президент України Леонід Кравчук вважає, що з точки зору міжнародного права, Олександр Лукашенко - це ніхто.
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
Loading...
Load next