В Україні тестують 5G

В Україні тестують 5G

В Україні вперше відбувся тестовий запуск мережі 5G. Vodafone і Nokia організували телеміст та об’єднали Івано-Франківськ, Київ і Гельсінкі, щоб перевірити якість звʼязку.

Про це повідомляє Мінцифри.

Телеміст провели на території інноваційного центру Промприлад в Івано-Франківську та офісі Vodafone у Києві. Це одні з перших в Україні майданчиків, де 5G можна було протестувати за допомогою смартфонів і планшетів, ‒ заявили у відомстві.

Зараз 5G працює в понад 90 країнах світу. Зокрема, Європейський Союз планує покрити технологією територію всіх міст та основних шляхів до 2025 року.

Телеком — один із пріоритетних напрямів з початку створення Мінцифри. Тож ми маємо розвивати та підтримувати розвиток сфери навіть під час війни, щоб вивести український зв’язок на новий рівень якості, ‒ додали у Міністерстві.

Нагадаємо, Ілон Маск планує побудувати суперкомп’ютер

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
У роботі «Київстару» стався масштабний збій У роботі «Київстару» стався масштабний збій
Рахунок наразі вдається поповнити лише з "Монобанку".
Технології зв’язку «п’ятого покоління»: реальні можливості чи реальна загроза Технології зв’язку «п’ятого покоління»: реальні можливості чи реальна загроза
Україна готується розгорнути свою мережу 5G.
В Україні відтермінували запуск 5G: у бюджеті не вистачає коштів В Україні відтермінували запуск 5G: у бюджеті не вистачає коштів
Причиною відтермінування стала відсутність державного фінансування необхідних для запуску 5G наукових досліджень.
Load next