У Генштабі планують зменшити штат на 60%

У Генштабі планують зменшити штат на 60%

Генеральний штаб вирішив оптимізувати штат деяких структурних підрозділів та органів військового управління. Під час цього планують зменшити кількість особового складу на 60%.

Про це під час брифінгу повідомив начальник Головного управління оборонного планування Генштабу ЗСУ Євгеній Острянський.

Для цього хочуть, зокрема, розформувати низку військових організаційних структур, сформувати нові, а також оптимізувати ті, що вже існують. Завдяки цьому сподіваються не тільки зменшити штат, а й уникнути дублювання функцій.

Вивільненим особовим складом планують доукомплектувати органи управління оперативного й тактичного рівнів, а також бойові військові частини. У Генштабі вважають, що завдяки цьому будуть можливі ротації підрозділів, які тривалий час виконують бойові завдання в зоні бойових дій.

Ми розуміємо, що в умовах війни насамперед повинні посилюватися ті структури, які безпосередньо здійснюють управління угрупованнями військ, — заявив Острянський.

Крім того, за його словами, зараз також тривають заходи з удосконалення структури Збройних сил України, зокрема — формування командування Сил безпілотних систем.

Нагадаємо, Німеччина передала нову партію військової допомоги

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next