Британія викликає посла Китаю через шпигунство та кібератаки

Британія викликає посла Китаю через шпигунство та кібератаки

Велика Британія викликала посла Китаю для бесіди після того, як трьом громадянам КНР було висунуто звинувачення у наданні допомоги спецслужбам Гонконгу.

Про це повідомляє Politico.

Міністерство закордонних справ Великої Британії за вказівкою очільника відомства Девіда Кемерона оголосило догану послу Китаю у Великій Британії Чжену Цзегуану.

Міністерство закордонних справ недвозначно заявило, що нещодавня модель поведінки, спрямована Китаєм проти Великої Британії, включаючи кібератаки, повідомлення про шпигунські зв'язки та виплату винагород, є неприйнятною, ‒ йдеться у заяві британського зовнішньополітичного відомства.

Звинувачення  у сприянні іноземній розвідувальній службі та іноземному втручанні були висунуті трьом громадянам Китаю. З'явившись до Вестмінстерського магістратського суду, Чі Люн Вай, Метью Трікетт і Чунг Б'ю Юен були звільнені під заставу і постануть перед судом в Олд Бейлі 24 травня.

У відповідь на їхні арешти посольство Китаю в Лондоні заявило, що рішуче засуджує "необґрунтовані звинувачення на адресу уряду Спеціального адміністративного району Гонконг".

Нагадаємо, Зеленський зустрівся із держсекретарем США Блінкеном у Києві

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next