Збиття українського літака МАУ: Іран пропонує виплатити по 150 тисяч доларів родичам загиблих

Збиття українського літака МАУ: Іран пропонує виплатити по 150 тисяч доларів родичам загиблих
Під час переговорів у Києві іранська делегація запропонувала виплатити компенсацію у 150 тисяч доларів родинам загиблих українців, що були на борту літака МАУ, який збили іранські бойовики поблизу Тегерану 8 січня 2020 року. Всі 176 людей, які були в літаку, загинули, серед них 11 українців.

Делегація Ірану висунула пропозицію виплатити родинам загиблого екіпажу по 150 тисяч доларів моральної компенсації. Про це повідомила пресслужба посольства Ірану в Україні на своїй сторінці у Facebook.

Відомо, що в іранському посольстві в Україні, відбувся третій тур перемовин між заступниками глав Міністерств закордонних справ Ірану та України. Напружені переговори тривали два дні.

Під час перемовин обговорювався широкий спектр питань, які стосувалися кримінальних проваджень та технічних питань, у тому числі, авіаційних, та питань безпеки польотів, а також остаточний звіт Ірану, - заявили у посольстві.

Зокрема Іранська делегація повідомила про свою готовність до виплати компенсацій українським родинам загиблих у катастрофі в розмірі 150 тисяч доларів за кожного загиблого, згідно з Постановою Уряду Ісламської республіки Іран, та звернулася до української делегації з проханням довести цю інформацію до відома родичів загиблих українців. 

Однак, зауважимо. що у ході перемовин стало відомо, що іранська сторона відмовилась визнавати спільну групу України, Швеції, Канади та Бельгії, створену для координації зусиль, стороною переговорів.

Іранська сторона заявила принципово, що не визнає цієї групи як сторони перемовин та висловила своє невдоволення непрофесійним поводженням та ворожою позицією деяких з цих країн, - наголосили у посольстві Ірану.

Нагадаємо, що літак авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", що виконував рейс PS-752 за маршрутом Тегеран-Київ, зазнав авіакатастрофи в Ірані 8 січня 2020 року. На борту перебували громадяни шести країн: Ірану, Канади, України, Швеції, Афганістану та Великої Британії. Всі 176 людей, які були в літаку, загинули, серед них 11 українців.

Згодом американські правозахисники звинуватили владу Ірану в переслідуванні родичів жертв збитого літака МАУ. Зокрема стало відомо, що іранські органи влади не повернули майно загиблих їхнім родичам і навмисно втручалися в поховання та меморіальні збори в очевидній спробі обмежити зусилля щодо підзвітності й своєї причетності до авіакатастрофи.

Читайте також
Іран переслідував та катував родичів загиблих у авіакатастрофі МАУ під Тегераном Іран переслідував та катував родичів загиблих у авіакатастрофі МАУ під Тегераном
Правозахисники звинувачують владу Ірану в переслідуванні родичів жертв збитого літака МАУ, який здійснював політ 8 січня 2020 року у небі поблизу Тегерана.
Авіакатастрофа МАУ: Іран виплатить компенсації родичам загиблих до рішення суду Авіакатастрофа МАУ: Іран виплатить компенсації родичам загиблих до рішення суду
Іран планує повністю виплатити компенсації сім'ям загиблих у катастрофі літака авіакомпанії МАУ біля Тегерана в якій загинуло 176 осіб, з них 11 - українці.
У Ірані намагались приховати те, що український літак МАУ збили навмисно У Ірані намагались приховати те, що український літак МАУ збили навмисно
Іранська влада одразу знала, що український пасажирський літак МАУ поблизу Тегерану збили невипадково - це зробили навмисно. Зокрема ця інформація довго приховувалась від усього світу.
Loading...
Load next