Міноборони запустило проєкт із реабілітації військових

Міноборони запустило проєкт із реабілітації військових

Міністерство оборони розпочало пілотний проєкт з реабілітації українських захисників.

Про це повідомила пресслужба МОУ.

Як зазначалося на установчій нараді міжвідомчої робочої групи, основним завданням пілотного проєкту є створення ефективного реабілітаційного простору за участю цивільних та військових закладів охорони здоров’я, соціальних служб та органів місцевого самоврядування. Для цього процес реабілітації у сфері охорони здоровʼя має пройти етап реформування.

Створення єдиного реабілітаційного простору – глобальне завдання, яке потребує тісної співпраці між органами державної та регіональної влади, а також місцевого самоврядування. Дуже вдячна всім за активну позицію та зусилля по реалізації проєкту. В найближчий час ми маємо протестувати спроможності системи, визначити виклики та створити прозору, ефективну та зручну для людини систему реабілітації, - наголосила заступниця міністра оборони Наталія Калмикова.

Серед першочергових завдань проєкту — уніфікація стандартів і протоколів, наскрізний моніторинг та контроль результатів. Також планується створення центрів досконалості – закладів, які візьмуть на себе лідерство у сфері реабілітації.

Процес реформування передбачає формування так званого ефективного маршруту пацієнта, який базуватиметься на прогнозі його подальшого лікування та реабілітації, а також визначення профільних закладів відповідно до особливостей травм і захворювань.

Нагадаємо, Україна уклала безпекову угоду з Норвегією

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next