Пакет санкцій від ЄС завдасть непоправної шкоди російській економіці, - Кулеба

Пакет санкцій від ЄС завдасть непоправної шкоди російській економіці, - Кулеба
Водночас Україна готова до будь-якого розвитку подій.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна перебуває у найсильнішій з 2014 року економічній, дипломатичній, військовій позиції та готова до будь-яких сценаріїв, а завдяки роботі дипломатів підготовлений болісний пакет санкцій ЄС і США, який є фактором стримування Росії від подальшої агресії. 

Про це заявив пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на пресслужбу МЗС.

Зараз позиція України є найсильнішою за всі роки з 2014 року. З економічної, дипломатичної та військової точки зору. З нашої ініціативи та завдяки нашій роботі партнери в Європейському Союзі та Сполучених Штатах завершили формування санкційного пакету,— заявив міністр. 

Дмитро Кулеба запевнив, що підготовлені санкції будуть дуже болісними для Російської Федерації та завдадуть непоправної шкоди російській економіці. 

Україна готова до будь-якого сценарію розвитку подій. Це не перебільшення. Це висновок, який я можу зробити на основі повноти тих даних, які є в моєму розпорядженні,— зауважив він. 

Глава української дипломатії повідомив, що інтенсивні візити іноземних топ-посадовців і світових лідерів до України продовжаться наступного тижня. 

Прибуде Канцлер Німеччини, міністри закордонних справ. Телефонні розмови відбуваються щодня,— зазначив міністр. 

Дмитро Кулеба нагадав, що у п'ятницю ввечері провів три телефонні розмови з главами німецької, європейської та американської дипломатій, а в суботу — з главою МЗС Молдови, зокрема щодо ситуації в Придністровському регіоні Молдови. В суботу також запланована його розмова з главою турецької дипломатії. 

В щоденному графіку Президента України теж домінує міжнародна та безпекова тематика, він проводить інтенсивні телефонні розмови з міжнародними партнерами,— підсумував міністр. 

Нагадаємо, Президент Франції Еммануель Макрон і президент РФ Володимир Путін у суботу провели телефонну розмову, яка тривала 1 годину 40 хвилин.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії
Кулеба розповів Боррелю про безпекову ситуацію на Донбасі, в Криму та вздовж українських кордонів.
Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну
У понеділок, 19 квітня, Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба візьме участь в онлайн-засіданні Ради ЄС у закордонних справах.
Кулеба заявив, що РФ відвела від кордону з Україною лише 12 тисяч військових із ста тисяч Кулеба заявив, що РФ відвела від кордону з Україною лише 12 тисяч військових із ста тисяч
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що про реальне відведення російських військ від кордону не може йтись, оскільки зі 100 тисяч бойовиків наразі відвели лише 12.
Loading...
Load next