На окупованих територіях Запорізької області продовжили отримання паспорта рф за спрощеною процедурою

На окупованих територіях Запорізької області продовжили отримання паспорта рф за спрощеною процедурою

На тимчасово окупованій території Запорізької області російські загарбники продовжили дію спрощеної процедури отримання паспорту РФ до 31 грудня 2024 року.

Про це повідомив начальник Запорізької ОВА Іван Федоров.

Окупанти активно нав’язують людям своє громадянство: на ТОТ продовжили можливість отримати паспорт РФ за спрощеною процедурою. Тепер окупанти заявляють, що отримати паспорт за пільговою процедурою можна до 31 грудня 2024 року, - поінформував Федоров.

За його словами, загарбники кілька місяців накручували навколо російських паспортів істерію, змушуючи людей отримувати їх. Вони маніпулювали тим, що переоформити «безхазяйне» житло можна лише за наявності російського паспорта, а інакше житло просто відберуть. Тоді багато жителів ТОТ почали повертатися, щоб оформити своє майно в окупації.

Зазначається, що перебувати на тимчасово окупованій території тільки з українськими документами можна, якщо людина «добровільно» звернеться до МВС Росії «з метою сповіщення про місце свого фактичного перебування», здасть відбитки пальців та сфотографується.

Раніше Запорізька ОВА повідомляла, що російські загарбники залякували жителів тимчасово окупованих територій тим, що з 1 липня отримати роспаспорт можна буде тільки після іспитів з історії та російської мови.

Нагадаємо, Парламент Естонії схвалив використання російських заморожених активів на користь України

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Load next