У Мексиці вбили ще одного кандидата в мери

У Мексиці вбили ще одного кандидата в мери

У Мексиці на політичному мітингу був застрелений кандидат у мери Хорхе Уерта Кабрера; за даними консалтингової компанії Integralia, це вже 37-й учасник виборів, убитий під час цього виборчого сезону.

Про це повідомляє Al Jazeera.

За даними прокуратури, Кабрера був застрелений у місті Ізукар-де-Матаморос, де він балотувався у мери. Його дружина і один з колег зазнали поранень під час нападу.

Згідно з даними компанії Integralia, загалом у виборчому сезоні 2024 року було вбито 37 кандидатів. Водночас під час виборів 2021 року було вбито 36 кандидатів. Integralia також повідомляє про 828 несмертельних нападів на кандидатів протягом поточного виборчого сезону.

Натомість федеральний уряд повідомив про 22 убитих кандидатів станом на вівторок. Відтоді було зафіксовано ще три смерті.

У Мексиці 2 червня обиратимуть президента, федеральних законодавців, губернаторів штатів і тисячі місцевих чиновників. Передвиборча кампанія ознаменувалася хвилею нападів на кандидатів, що досягла піку за останній тиждень.

Нагадаємо, Зеленський про нічну масовану атаку: Російські терористи розуміють лише мову сили (ВІДЕО)

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Вбивство Нємцова: ті ж самі ФСБшники, що отруїли Навального – Bellingcat Вбивство Нємцова: ті ж самі ФСБшники, що отруїли Навального – Bellingcat
Журналісти обіцяють у другій частині розповісти, як відбувалося вбивство Нємцова чеченцями.
"В нас тепліше": Єрмак заявив, що радники трьох лідерів "Нормандської четвірки" зустрінуться в Києві "В нас тепліше": Єрмак заявив, що радники трьох лідерів "Нормандської четвірки" зустрінуться в Києві
За словами Єрмака, цього тижня він вже розмовляв з нормандськими радниками напередодні їхнього візиту до Москви.
Load next