Венедіктова підписала підозру меру Одеси Геннадію Труханову

Венедіктова підписала підозру меру Одеси Геннадію Труханову
Експерти встановили, що підозрювані завдали збитки міському бюджету в розмірі понад 533 мільйонів гривень. Підозрювані були причетні до заволодіння земельними ділянками в місті Одеса, яке фігуранти справи "називали орендою".

Генпрокурор Ірина Венедіктова повідомила про підписання підозри меру Одеси Геннадію Труханову. Загалом прокурорка підписала 5 підозр у рамках розслідування кримінального провадження силами детективів НАБУ та САП. Підозрюваними стали мер міста, низка міських посадовців і один "відомий одесит", ім'я якого поки не розголошують та "роль якого уважно вивчалась слідством, щоб ні в якому разі не помилитися і нічого не пропустити".

Про це 6 жовтня повідомила сама Ірина Венедіктова на своїй сторінці у Facebook й зауважила, що  кількість підозрюваних ще може збільшитися.

На моїй пам’яті, мало не вперше слідству вдалося кваліфіковано задокументувати протиправну діяльність таких різношерстих людей: від градоначальника та експрокурора області і до, здавалося б, звичайного бізнесмена, який вміло нарядив всіх цих героїв у різні одежинки і "крутив" ними як хотів, прямо як на виставі в театрі юного глядача, - написала у дописі генпрокурорка.

За її словами, згідно з експертними висновками, збитки міському бюджету, які завдали для міста ці люди, склали понад 533 млн грн і сума може змінюватись. Окрім цього, правоохоронці вже проаналізували колосальний масив даних, отриманих в ході слідчих дій: телефонні перемовини, дані з комп’ютерів та інформацію, яка була законно отримана з електронних поштових скриньок.

Венедіктова наголосила, що усі підозрювані були причетні до цілого ряду злочинних дій, спрямованих на заволодіння земельними ділянками в Одесі.

Підробка документів і використання службових повноважень з метою реалізації злочинного плану — кримінально карані діяння, — наголосила Ірина Венедіктова.

Нагадаємо, що після скандалу із журналістами, голова "Укрексімбанку" Євген Мецгер склав повноваження на час проведення слідчих дій Національною поліцією та внутрішньої перевірки в банку. Причиною конфлікту стало те, що посадовцю не сподобалося одне з питань журналіста.

Тим часом генеральний прокурор Ірина Венедіктова відреагувала на напад на знімальну групу й заявила, що прокурори і поліцейські активно працюють над розслідуванням цього інциденту.

Читайте також
Справа мера Одеси: суд призначив Труханову заставу у 30 мільйонів Справа мера Одеси: суд призначив Труханову заставу у 30 мільйонів
Підозрюваний Труханов також повинен здати паспорти, йому заборонені зустрічі з фігурантами справи і відвідування обласної прокуратури.
"Мінус Медведчук": Зеленський заявив, що кількість олігархів в Україні зменшилась "Мінус Медведчук": Зеленський заявив, що кількість олігархів в Україні зменшилась
Володимир Зеленський висловився та поділився своєю думкою щодо суду над Віктором Медведчуком. Президент також заявив, що нардеп був на законній основі позбавлений можливості використовувати медіаактиви і державне майно.
Розкрадання 26,8 млн гривень: заступника мера Миколаєва, який намагався втекти з України взяли під варту Розкрадання 26,8 млн гривень: заступника мера Миколаєва, який намагався втекти з України взяли під варту
Корнєва було затримано у міжнародному пункті пропуску "Лужанка – Берегшурань" на кордоні з Угорщиною 10 серпня. Заступник мера Миколаєва намагався покинути територію України, щоб уникнути правосуддя.
Loading...
Load next