Справа мера Одеси: суд призначив Труханову заставу у 30 мільйонів

Справа мера Одеси: суд призначив Труханову заставу у 30 мільйонів
Підозрюваний Труханов також повинен здати паспорти, йому заборонені зустрічі з фігурантами справи і відвідування обласної прокуратури.

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід міському голові Одеси Геннадію Труханову у вигляді застави в розмірі 30 мільйонів 213 тисяч гривень. Крім того, на мера Одеси поклали ряд обов’язків, зокрема він має утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та здати на зберігання закордонні паспорти. Його підозрюють у незаконному заволодінні земельними ділянками у місті, що призвело до шкоди на 689 мільйонів гривень. 

Таке рішення 11 жовтня ухвалила слідча суддя ВАКС Оксана Олійник, про це стало відомо із трансляції з зали суду: "В задоволенні клопотання детектива про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно Геннадія Труханова – відмовити. Застосування до підозрюваного Геннадія Труханова запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 30,21 млн грн", - оголосила суддя.

Будемо шукати гроші, але я сподіваюсь на апеляційне рішення, яке скасує це рішення суду, - заявив сам Труханов після закінчення засідання.

Відомо, що прокурор просив для мера Одеси запобіжний захід у вигляді тримання під вартою або 120 мільйонів гривень застави. Проте, запобіжний у вигляді тримання під вартою суд відхилив. Також зауважимо, що застава має бути внесена протягом 5 днів з дня постановлення ухвали. Якщо ж її не внесуть, прокуратура зможе просити про зміну запобіжного заходу.

Нагадаємо, що раніше генпрокурор Ірина Венедіктова повідомила про підписання підозри меру Одеси Геннадію Труханову. Загалом прокурорка підписала 5 підозр у рамках розслідування кримінального провадження силами детективів НАБУ та САП. Підозрюваними стали мер міста, низка міських посадовців і один "відомий одесит", ім'я якого поки не розголошують та "роль якого уважно вивчалась слідством, щоб ні в якому разі не помилитися і нічого не пропустити".

Читайте також
Суд конфіскував у скандального Киви 1,2 млн грн доходу від "жомової ями" Суд конфіскував у скандального Киви 1,2 млн грн доходу від "жомової ями"
Скандальний нардеп Ілля Кива у 2019 році задекларував дохід у 1,2 млн гривень від здачі в оренду жомової ями в Полтавській області.
Розкрадання 26,8 млн гривень: заступника мера Миколаєва, який намагався втекти з України взяли під варту Розкрадання 26,8 млн гривень: заступника мера Миколаєва, який намагався втекти з України взяли під варту
Корнєва було затримано у міжнародному пункті пропуску "Лужанка – Берегшурань" на кордоні з Угорщиною 10 серпня. Заступник мера Миколаєва намагався покинути територію України, щоб уникнути правосуддя.
Справу про розкрадання Гладковського-молодшого забрали у ВАКС Справу про розкрадання Гладковського-молодшого забрали у ВАКС
Апеляція Вищого антикорупційного суду передала для розгляду справу сина ексзаступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігоря Солом'янському районному суду міста Києва.
Loading...
Load next