Данія виділяє Україні новий пакет допомоги

Данія виділяє Україні новий пакет допомоги

Уряд Данії надає новий пакет гуманітарної допомоги у розмірі 250 мільйонів данських крон ($36,1 млн за курсом НБУ), щоб допомогти задовольнити базові потреби найбільш постраждалих українців.

Про це йдеться у заяві на сайті міністерства закордонних справ Данії.

Пакет передбачає надання базової екстреної допомоги, такої як їжа, медикаменти, вода та притулок для українців у найбільш постраждалих районах.

Особлива увага приділяється захисту найбільш вразливих верств населення. Сюди входять мільйони дітей, які страждають від наслідків війни та потребують безпечного середовища, соціальної активності та підтримки для продовження навчання навіть під час війни.

Пакет підтримки також сприяє зусиллям, спрямованим на запобігання, пом’якшення та реагування на особливі ризики, з якими стикаються жінки та дівчата, включаючи ризик сексуального та гендерно зумовленого насильства, а також сприяє наданню психосоціальної підтримки та охорони материнства.

Гуманітарна ситуація в Україні надзвичайно серйозна. Мільйони українців були змушені покинути свої домівки, тисячі будинків зруйновані, лікарні піддаються бомбардуванням, а предмети першої необхідності, такі як вода, опалення та електрика, є дефіцитними ресурсами для багатьох українців, — цитує міністра з питань співробітництва у сфері розвитку та глобальної кліматичної політики Дан Йоргенсен “Армія Інформ”.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Протягом доби зафіксовано 64 бойових зіткнення

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У Данії вандали розмалювали пам'ятник Шевченкові у російський триколор У Данії вандали розмалювали пам'ятник Шевченкові у російський триколор
У місті Копенгаген невідомі осквернили пам'ятник українському письменнику та художнику Тарасу Шевченку. Його розмалювали у кольори прапора Російської Федерації - білий, синій та червоний.
Load next