Зеленський та Столтенберг відвідали Національний університет оборони в Києві

Зеленський та Столтенберг відвідали Національний університет оборони в Києві

Президент України Володимир Зеленський і генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг зустрілися з офіцерами, які проходять курси професійної військової освіти за стандартами НАТО.

Про це повідомляє Офіс президента. 

Вказано, що вони зі Столтенбергом відвідали Національний університет оборони в Києві, де відбулася зустріч з офіцерами, які навчаються за стандартами НАТО. Генсек наголосив, що це є одним із прикладів того, я Альянс інтегрує Україну у свою структуру й освітні програми.

Під час зустрічі вони обговорили перспективи посилення української протиповітряної оборони. 

Сьогодні наші фахівці точно можуть сказати, яка для нас ідеальна система, скільки нам бракує. Наша протиповітряна оборона ще не універсальна, вона щоденно змінюється, наповнюється. Не лише системами ППО, а й РЕБ, антидроновими системами тощо, - заявив Зеленський. 

Він додав, що зараз українські оборонці неба стикаються з різними загрозами, оскільки триває боротьба технологій. Президент висловив сподівання, що в України також з'являться сучасні літаки.  Своєю чергою, Столтенберг вказав, що як тільки Україна стане членом НАТО, її повністю інтегрують в систему ППО Альянсу. 

Водночас нам потрібно зробити вас настільки взаємосумісними, наскільки це можливо. Й інтегрувати настільки, наскільки ми можемо, – сказав він. 

Нагадаємо, У Польщі затримали українця: вивозив крадене авто за 1,2 млн грн

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next