ЄС у наступному пакеті санкцій проти рф накладе обмеження на 11 кораблів - Bloomberg

ЄС у наступному пакеті санкцій проти рф накладе обмеження на 11 кораблів - Bloomberg

Євросоюз у новому пакеті санкцій запропонував ввести обмеження щодо 11 суден, які сприяють здатності Росії вести війну проти України.

Про це повідомляє Bloomberg.

У разі схвалення країнами-членами, запропоновані обмеження заборонять кораблям доступ до портів ЄС і якірних зон, а також ускладнять логістику їх експлуатації, заборонивши їм використовувати європейські компанії для низки послуг.

Серед суден, на які будуть націлені санкції, чотири паливні танкери, два нафтових танкери, два газосховища, які використовуються у проєкті ПАТ «Новатек» із перевалки зрідженого газу на півострові Камчатка, і вантажне судно. Одним із суден є танкер Andromeda Star, який зазнав аварії під час перебування у Балтійському морі та у якого виявили недійсну європейську страховку.

Як пише Bloomberg, ці пропозиції є частиною зусиль ЄС, спрямованих на припинення здатності Москви обходити обмеження ціни на російську нафту за допомогою тіньового флоту і обмеження діяльності суден, залучених до транспортування товарів, які приносять дохід російській військовій машині, особливо у секторах, що перебувають під санкціями.

Відповідно до проєкту документа, з яким ознайомилась агенція, заборона стосуватиметься страхування та технічної допомоги, включаючи бункерування, послуги із постачання суден, послуги зі зміни екіпажу, послуги із навантаження та розвантаження та послуги з буксирування.

Нагадаємо, Комітет ВР схвалив законопроєкти про продовження воєнного стану та мобілізації

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Load next