Нацбанк продаватиме більше нумізматичної продукції в інтернет-магазині

Нацбанк продаватиме більше нумізматичної продукції в інтернет-магазині

Національний банк України змінив розподіл тиражів пам’ятних монет та сувенірної продукції між існуючими каналами продажу та розширив перелік банків-дистриб’юторів.

Про це повідомляє НБУ.

Мета - підвищити прозорість реалізації нумізматичної продукції та кращого забезпечення попиту клієнтів на неї.

Відтепер через інтернет-магазин Національного банку реалізовуватиметься 60% від загального обсягу нумізматичної продукції (до цього - 50%). Частка реалізації нумізматичної продукції через офіційні банки-дистриб’ютори зменшується до 30% (було - 40%). Решта 10% від загального обсягу нумізматичної продукції, як і раніше, залишається для забезпечення представницьких потреб Національного банку, - йдеться в повідомленні.

Також Національний банк України розширив перелік банків-дистриб’юторів, що здійснюватимуть реалізацію пам’ятних монет України та сувенірної продукції Національного банку. Він доповнився двома системно важливими банками, що мають розгалужену мережу відділень та широку клієнтську базу, а також досвід роботи з інвестиційними монетами України та нумізматичною продукцією: АТ «Ощадбанк» та АТ «ПУМБ» (вони розпочнуть роботу з моменту підписання договорів з Національним банком). Водночас АТ «АБ «Радабанк» після підписання відповідного договору про розірвання здійснюватиме реалізацію нумізматичної продукції Національного банку на загальних умовах.

Відповідно тепер до переліку банків-дистриб’юторів з продажу нумізматичної продукції входитимуть п’ять банківських установ: ПриватБанк, Укргазбанк, Таскомбанк, Ощадбанк, ПУМБ.

Водночас запроваджується рівномірний розподіл тиражів - кожен з банків-дистриб’юторів отримуватиме для реалізації 6% від загального тиражу нумізматичної продукції.

Зазначається, що Національний банк переглянув договори з банками-дистриб’юторами та надав їм серед усього право самостійно встановлювати надбавку до роздрібної ціни НБУ на нумізматичну продукцію - на рівні не вище 150%.

Нагадаємо, Туск оголосив про плани Польщі побудувати укріплення на кордоні

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Прислухалися до скарг: НБУ змінить дизайн монет номіналом в 1 та 2 гривні Прислухалися до скарг: НБУ змінить дизайн монет номіналом в 1 та 2 гривні
НБУ планує змінити дизайн монет номіналом в 1 і 2 гривні, адаптуючи їх для людей із порушеннями зору та похилого віку.
Нацбанк випустить монету на честь Героя України Василя Сліпака Нацбанк випустить монету на честь Героя України Василя Сліпака
Національний банк України випустить пам’ятну монету на честь видатного оперного співака, учасника Революції Гідності та бойових дій на Донбасі Героя України Василя Сліпака. Тираж монет становитиме 35 тисяч.
НБУ продасть на аукціоні майже 46 тонн виведених з обігу монет НБУ продасть на аукціоні майже 46 тонн виведених з обігу монет
Національний банк України вже 21 травня цього року планує виставити на аукціон брухту 45,8 тонни виведених з обігу українських монет номіналами 1, 2, 5, 10, 25, 50 копійок.
Load next